Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъж"
И най-глупавата жена може да се справи с умен мъж. Но трябва много умна жена, за да се справи с глупака.
Ръдиард Киплинг
Мъжете живеят много по-добре от жените: първо, те по-късно се женят, и второ, умират по-рано.
Хенри Луис Менкен
Истинският мъж не мрази никого.
Наполеон Бонапарт
Главата на семейството е мъжът. Следователно, както е предписано, всичко зависи от него. И за да не "възмъжее" една жена, до нея трябва да има такъв мъж, с когото тя да се чувства жена. - А какъв е този мъж? - Отговорен, любящ и малко снизходителен.
Екатерина Немчинова
Ако искате нещо да бъде казано, помолете мъж; ако искате нещо да бъде свършено, помолете жена.
Маргарет Тачър
Жената без мъж е като риба без велосипед.
Глория Стейнем
Умът на жената е по-чист от този на мъжа: тя го променя по-често.
Оливър Херфорд
Мъжът може да бъде щастлив с коя да е жена, само ако не я обича.
Оскар Уайлд
Ергените знаят повече за жените от женените мъже; ако не знаеха, и те щяха да са женени.
Хенри Луис Менкен
Страхувaш се и не знаеш какво да правиш? ⠀ - Моли се на Богородица! Мен двама мъже с картечници ме поставиха до стената на два метра от тях и почнаха да ме стрелят... А аз се моля на Царицата! И те по никакъв начин не могат да ме улучат. Затова и аз започнах да тичам... Куршуми свирят около тялото ми, изгарят дрехите ми, а аз нямам нито една драскотина! Така и дотичах при Нея до Атон.
Схиархимандрит Стефан Карулски
Отивайки да се жени, момичето сменя вниманието на много мъже с невниманието на един.
Хелън Роулънд
Не е от значение колко мъже е имало в моя живот – от значение е колко живот е имало в моите мъже.
Мей Уест
Жената все още помни първата си целувка, докато мъжът вече е забравил и последната.
Реми дьо Гурмон
Мъж, който е избягал, пак ще се сражава.
Менандър
Ако една жена вече е простила на мъж, тя не трябва да му напомня за греховете му на закуска.
Марлене Дитрих
Определят мъжа като човешко същество, а жената като женска. Всеки път, когато тя се държи като човешко същество, казват, че имитира мъжа.
Симон дьо Бовоар
И най-посредственият мъж чувства себе си като полубог в сравнение с жената.
Симон дьо Бовоар
Много мъже, се влюбват в трапчинка на бузата, и по погрешка се женят за цялата жена.
Стивън Лийкок
Колкото повече научавам за света, толкова повече се убеждавам, че никога няма да намеря мъж, когото да обичам истински. Имам твърде големи очаквания!
Джейн Остин
Никога не бих пожелал да членувам в група, чийто символ е мъж закован към две парчета дърво. Особено ако това съм аз!
Джордж Карлин
Флирт - това е тънкото изкуство да накараш мъжа да бъде доволен от самият себе си.
Хелън Роулънд
Мъжът открадва първата целувка, за втората умолява, третата иска, четвъртата взима без да иска, петата снизходително приема, а всички останали търпи.
Хелън Роулънд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
93
Следваща