Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 94
Колкото повече се научават да четат, толкова по-малко се научават да си изкарват прехраната. ... Колкото повече знаете, толкова повече си мислите, че някой ви дължи прехраната.
Уил Роджърс
Народът мисли, че войската, за която той плаща, трябва да служи да го пази от външни нападения, когато всъщност войската пази само теб срещу възможния гняв на народа.
Фердинанд Сакскобургготски
Женското сърце е тайнствен лабиринт, твърде голямо предизвикателство за недодялания ум на мъжа-измамник. Ако искате наистина да притежавате една жена, трябва да мислите като нея, и най-напред трябва да спечелите душата и. Останалото, сладката мека обвивка, която ви отнема и разума, и добродетелта, е просто едно допълнение.
Карлос Руис Сафон
Не ставай прекалено праведен и не мисли себе си за прекалено мъдър; Защо да се погубиш?Еклесиаст 7:16.
Соломон
Най-странните мисли идват на човека, когато не мисли.
Рангел Стаменов
Човек най-трудно е освобождава от чуждите мисли, когато няма свои.
Рангел Стаменов
"Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали”, коментар по адрес на треньора Станимир Стоилов.
Венцеслав Стефанов
Чувството на ревност е знак за уплаха, несигурност и емоционално тесногръдие. Ревнува този,който страда от комплекс за малоценност и изпада в паника само при мисълта, че обектът на чувствата му може "да премине в ръцете на друг". Тъкмо тук е и разковничето на ужасната природа на ревността: гадното чувство за собственост.
Любомир Стойков
Вълчицата казва на своите вълчета: "Хапете като мен", и това е достатъчно, и зайката учи своите зайчета: "Офейквайте като мен", и това също е достатъчно, но човек учи детето си: "Мисли като мен", а това вече е престъпление...
Аркадий и Борис Стругацки
Днес си мисля за свободата на словото. Нямам повод за това. Не се сещам – въпреки своя вечен и нездрав навик да преравям цялото си налично психично съдържание, за да търся мотиви и поводи за всяко свое действие или мисъл. По-скоро днес имам повод да говоря за несвободата на словото, но аз ще говоря именно за свободата.
Калин Терзийски
Аз съм сигурен, че повечето хора са също като мен пълни с вълнение и радостен ентусиазъм, но за съжаление просто не са осъзнали тая своя пълнота. Човек е генератор на мисли и вълнения, той наистина винаги има цяло море от енергия и живот в себе си; но най-често те са под една дебела ... кора от малодушие, рутина и безразличие.
Калин Терзийски
...Хули, клеветнически слухове и оскърбителни стихове за себе си и близките си понасял твърдо и търпеливо и често заявявал с гордост, че "в една свободна държава трябва да има свобода на словото и мисълта"...
Тиберий
Желанието да оставиш мислите си на потомците посредством дневник често завърва в затворническата килия.
Сергей Тимченко
Както златото се получава чрез промиване, така е и с хубавите и хубаво изразените мисли. Повече мислете и по-малко пишете, а от това, което пишете, повечко изхвърляйте.
Лев Толстой
Цветът у Търнър представлява мелодия за очите, която възвисява ума и проправя път на благородните мисли, както спокойните музикални звуци подготвят душата за разкриването на божествените тайни.
Джоузеф Търнър
Ако някой при тълкуването на даден библейски пасаж допусне грешка, мислите ли, че това ще доведе разделение и разединение? Със сигурност не! Обратно е немислимо да се твърди, че единството в църквата се състои в това, текстовете на Писанието да се разбират еднакво.
Елън Гулд Уайт
Аз съм"... Това е трудното. "Аз съм". Наистина, опитайте се да си го кажете, и вече сте си вкъщи. Кажете го с мисъл, и вече сте пълни, вече сте само вътре. Не е нужно да искате неща отвън, които да запълват празнините отвътре.
Фин
Мислите ми бяха тъй напористи, че седнах на кревата с разтуптяно сърце, казвайки си, че са глупави и чудовищни, а аз съм само едно разглезено и мързеливо дете и нямам право да разсъждавам така. Ала неволно продължих да си казвам, че тя е пагубна и опасна, че трябва да я отстраня от нашия път.
Франсоаз Саган
Умните хора обмислят мислите си, а глупавите ги огласяват.
Хайнрих Хайне
Никой, чиито мисли са заети с история и политика, не може да не бъде наясно за огромната роля, която насилието винаги е играло в човешките дела; и на пръв поглед е доста изненадващо, че до насилието се прибягва толкова рядко в специални случаи.
Хана Аренд
Всички мисли имат склонност да се изразяват в своя финансов еквивалент, а това е факт, който не оставя никакво съмнение у нас.
Наполеон Хил
Имате пълен контрол само над едно единствено нещо и това са вашите мисли. Ако не успеете да овладеете собствената си мисъл, можете да бъдете сигурни, че няма да овладеете нищо друго. Тази божествена привилегия е единственото средство, с което можете да ръководите съдбата си.
Наполеон Хил
Предишна
1
...
92
93
94
(Текуща)
95
Следваща