Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 80
Когато мислите, че всичко става както обикновено, се случва нещо неочаквано.
Исаак Башевис Сингер
Всяка страст или нечестива мисъл, всяко страдание или престъпление, всеки бунт или катастрофа непременно хвърлят сянката си, преди да се проявят в реалния живот.
Исмаил Кадаре
Вселената е изпълнена с мисъл. Това винаги трябва да се помни.
Итало Калвино
Никога не смесвайте книги и легло. В спектъра на вълнение сексът и мисълта бяха на противоположни краища. И двамата да се ползват, но никога по едно и също време.
Иън Колдуел
Общество или организация, която мисли само като пъзели, е тази, която е твърде фокусирана върху целите, които си е поставила, а не върху възможностите, които все още не вижда.
Иън Лезли
Да се тревожиш за някого, да защитаваш, да се грижиш, да се впускаш в мислите на някого, да насочваш съдбата на друг човек - всичко това едва ли влиза в концепцията за свобода на ума.
Иън Макюън
Но мисълта, че освен нашия съвместен живот, тя може да има свой таен живот, по някаква причина, изобщо не ме плашеше. Напротив, той имаше някакъв собствен чар, тъй като хвърляше сянка на мистерия върху това, което ми се струваше ясно и утвърдено от години.
Йенс Кристиан Грьондал
Ако мислите, че тържествувате, само вериги ви обгръщат.
Йозеф фон Айхендорф
Никой не мисли за нищо, освен за себе си. Моето щастие, моето бъдеще беше единственото, което чу. Истинската любов е да предложиш живота си в краката на друг, а на това хората днес са не са способни.
Йон Айвиде Линдквист
...Бард мисли за тъмна коса, за топъл смях, за големи очи, по-сини от небето в безоблачна юнска нощ.
Йон Калман Стефансон
Медитацията всъщност е много просто упражнение за почивка в естественото състояние на сегашния ви ум и позволявате си да бъдете просто и ясно присъстващи на всякакви мисли, усещания или емоции.
Йонги Мингюр Ринпоче
В еволюцията не е важно съвършенството, а способността да приемете недостатъците си и да направите безспорни предимства от тях. И за нас хората тази мисъл също може да бъде много полезна.
Йорг Цитлау
Когато разследвате убийство, не трябва да оставяте хората да събират мислите си.
Йорген Бреке
Не всички мисли си струва да се съхранят.
Йорген Бреке
Можете да имате много надежди и мисли за бъдещето, - помисли си тя. - Никога обаче не знаеш какво е предопределено да се сбъдне.
Йорн Лиер Хорст
Що се отнася до ананаса, той е далеч по-универсален, отколкото може да си мислите, и със сигурност заслужава по-широко приложение, отколкото в хавайските пици и пина колади и върху сирена коктейлни пръчици.
Йотам Отоленги
Колкото повече мислите, че животът е свързан с това да имате неща и превъзходство и да ги показвате, толкова по-нещастни и по-депресирани и тревожни ще бъдете.
Йохан Хари
Слънцето. Помислих си: колко е хубаво, когато е топло. Най-накрая е топло. Отворих прозореца, но навън беше по-студено от обикновено. Колко глупаво да чакаш. Колко глупаво е да се мисли.
Йохана Синисало
Животът ми се струваше празен и не знаех как да оцелея до края на деня. Не ме спасиха нито яркото слънце, нито синьото море, нито мисълта, че имам още цял живот пред мен.
Камин Мохамади
Никога не трябва да мислите, че мъжът знае какво искате и от какво имате нужда. Той не знае.
Кара Кинг
Когато четете книга, оставяте друг човек да разсее мислите ви и да работи с вашите емоции. Ако са умели, няма нищо по-хубаво от изключването и загубата.
Карин Слотър
Любовта е като крадец, лишава те от всякаква мисъл и логика и всичко, което ти остава, е сърце, за което можеш само да се молиш, да е достатъчно силно, за да преживее останалите.
Карина Хали
Предишна
1
...
79
80
(Текуща)
81
...
95
Следваща