Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 7
Погрешно е да се мисли, че любовта идва от дългото общение и упоритото ухажване. Любовта е рожба на духовния афинитет и ако този афинитет не бъде създаден в един миг, той няма да бъде създаден с години или дори поколения.
Джубран Халил Джубран
Тези, които живеят край морето, едва ли могат да създадат една мисъл, част от която морето да не е част.
Херман Брох
Афоризъм - това е резултат от флирта на мислите и думите.
Ашот Наданян
Спи. Мечтай. Събуди се. Действай. Мисли. Сражавай се. Побеждавай. Спи. Мечтай.
Джаред Лето
Мислете наляво и мислете надясно и мислете ниско и мислете високо. О, мислите, че можете да измислите, само ако опитате!
Доктор Сюс
Науката прогресира с толкова бързи темпове, че когато правите прогноза и мислите, че изпреварвате времето си със 100 години, може да изпреварвате времето си най-много с 10.
Лео Силард
Училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си.
Анри Барбюс
Няма значение дали наистина плачеш. От значение е дали публиката мисли, че плачеш.
Ингрид Бергман
Ако не могат да атакуват мисълта, атакуват мислителя.
Пол Валери
Обратите на речта са своего рода дрехи, в които са облечени мислите.
Йохан Якоб Енгел
Думите принадлежат на своя век, а мислите на вековете.
Николай Карамзин
Не живея заради това, което светът мисли за мене, а заради това, което аз мисля за себе си.
Джек Лондон
Изглежда ми,че ако аз и ти трябва да изберем между два вида мисъл или действие, трябва да помним смъртта си и да опитаме да живеем така, че смъртта ни да не носи удоволствие на света.
Джон Стайнбек
Видът на морето винаги ми е правил дълбоко впечатление; то е въплъщение на онази безкрайност, която привлича мисълта и в която тя непрекъснато се губи.
Ан дьо Стал
С всяко свое преживяване вие сами рисувате свое собствено платно, мисъл след мисъл, избор след избор.
Опра Уинфри
За любовта не съществува вчера, любовта не мисли за утре. Тя жадно се стреми към днешния ден, но този ден й трябва целият – неограничен и непомрачен.
Хайнрих Хайне
Мисли като човек на действието, действай като човек на мисълта.
Анри Бергсон
Поведението е това, което човек върши, а не това, което мисли, чувства или вярва.
Емили Дикинсън
Сюжетите за моите детективски романи ми хрумват, докато мия съдове. Това е такова идиотско занимание, че неволно ти идва мисълта за убийство.
Агата Кристи
Всяка взаимна привързаност между мъжа и жената започва с потресаващата илюзия, че двамата мислите еднакво за всичко на света.
Агата Кристи
Времето е мисъл или мярка, а не същност.
Антифонт
Когато мозъкът е здраво и в спокойно състояние, човек мисли разумно.
Хипократ
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
95
Следваща