Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 35
Пишете всеки ден, само за да запазите навика си и не забравяйте, че каквото и да сте написали, не е нито толкова добро, нито толкова лошо, колкото си мислите. Просто продължете и си кажете, че ще го поправите по-късно.
Джейн Смайли
Винаги, когато се събудя, аз ставам. Не лежа там като идиот. Ставам, тичам нагоре по хълм, правя малко упражнения и имам известно време с мислите си.
Джейсън Момоа
Струва ми се, че човек, който мисли за едно и също нещо в продължение на четиридесет и седем години, без да променя нито една мисъл, трябва да се държи като любопитство в остъклен шкаф.
Джийн Уебстър
Мислите ли, че е нужна истинска болка, за да изпитате истинско удоволствие?
Джина Шоуолтър
Този, който е оставил след себе си една светла, нова мисъл, макар и един полезен за човечеството подвиг, не е умрял бездетен.
Александър Бестужев
Погледнете други хора и се запитайте дали наистина ги виждате или просто мислите си за тях... Без да знаем, ние оцветяваме всичко, залагайки всичко това.
Джон Кабат-Зин
Информираността не е същото като мисълта. Той се намира отвъд мисленето, въпреки че използва мисленето, като почита неговата стойност и мощ. Осъзнаването е по-скоро като съд, който може да задържи и да задържи нашето мислене, като ни помага да виждаме и познаваме мислите си като мисли, а не да ги хванем в действителност.
Джон Кабат-Зин
Рационалността на мисълта налага ограничение на концепцията на човек за неговото отношение към Космоса.
Джон Наш
Днешната мисъл за овластяване: Ако само обичаме повече, всички ограничения в живота ни биха изчезнали!
Джон Рандолф Прайс
В началото на процеса идеята е само мисъл - много крехка и изключителна. Когато се създаде първото физическо проявление, всичко се променя. Вече не е изключително, сега включва много хора.
Джони Айв
Получавам невероятна тръпка и удовлетворение от това да видя някой с издайническите бели слушалки на Епъл. Но постоянно ме преследват мисли за това дали е достатъчно добро? Има ли начин да го направим по-добро?
Джони Айв
Докато ограничавам мислите си до собствените си идеи, обединени от думи, не виждам как мога лесно да сбъркам.
Джордж Бъркли
За ада и вечно наказание е най-абсурдното, както и най-неприятната мисъл, която някога е влизала в главата на смъртния човек.
Джордж Бъркли
Любов - но не и брак. Брак означава легло с четири стойки и татко и майка между единадесет и дванадесет. Любовта е стремеж: прозрачност, цвят, светлина, усещане за нереалното. Но съпруга - вие знаете всичко за нея - кой беше баща й, коя беше майка й, какво мисли за вас и нейното мнение за съседите по пътя. Къде тогава е мечтата?
Джордж Мур
Никой не е способен да мисли ясно със стиснати юмруци.
Джордж Нейтън
Баща ми обичаше поезията и музиката. Но дълбоко в себе си той мисли, че да преподава е най-доброто нещо, което човек може да направи.
Джордж Стайнър
Мислите за ревност, страх, притеснение и тревожност разрушават и унищожават нервите и жлезите ви, причинявайки психически и физически заболявания от всякакъв вид.
Джоузеф Мърфи
Всяка мисъл, която съм заковал във фраза, съм длъжен да освободя с делата си.
Джубран Халил Джубран
Ако вие съзнателно мислите да сте готини, значи не сте готини. Ако съзнателно мислите да бъдете като, различен или оригинален, вие не сте различен или оригинален.
Юнот Диаз
Във всяка роля аз влагам себе си на сто процента. И, оказал се в нея, искам да дам на зрителя някоя нравоучителна мисъл. В това, така да се каже, и състои същността на актьорското изкуство.
Дмитрий Дюжев
Неправилно употребените думи водят след себе си грешки в областта на мисълта и след това в практическият живот.
Дмитрий Иванович Писарев
Всеки знае или трябва да знае, че всичко, което въвеждаме на компютрите си или казваме в мобилните си телефони, се разпространява в цялата сфера на данните. Повечето от тях се записват и анализират от сървъри за големи данни. Защо смятате, че Gmail и Фейсбук са безплатни? Мислите ли, че това са корпоративни подаръци? Плащаме с нашите данни.
Дъглас Рушкоф
Предишна
1
...
34
35
(Текуща)
36
...
95
Следваща