Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 29
Противно на това, което мислите, вашата компания ще бъде много по-продуктивна, ако откажете да толерирате конкуренцията сред вашите служители.
Алфи Кон
Не мисля за диета. Само мисълта за диета ме кара да искам чипс и сладолед.
Кийра Найтли
Да знаеш всичко означава всичко да разбираш, и това не оставя мисли нито за обвинение, нито за осъждане.
Кларънс Дароу
Афоризма е тънка мисъл, а романът - това е мисъл, която тънко са размазали.
Константин Мелихан
Работя по-добре с образованието и осведомеността, както мисля, че всички ние. Не обичам да се разхождам във вакуум, изгубен в собствените си мисли. Много по-добре съм с информация.
Крисчън Слейтър
В различни епохи и в различни социални среди човек обича, мрази и се надява по различни начини. Както дървото чрез корените си храни своите цветя и плодове със сока на почвата, така човек намира подхранване за своите чувства и мисли, дори най-високите, в икономическата основа на обществото.
Лев Троцки
Водете публиката през носа към мисълта.
Лорънс Оливие
Целта на философията е логичното проясняване на мислите. Философията не е теория, а дейност.
Лудвиг Витгенщайн
Догмата е нищо по различно от пълна забрана да се мисли.
Лудвиг Фойербах
Ако вашата радост произтича от това, което обществото мисли за вас, винаги ще бъдете разочаровани.
Мадона
Той не е перфектен. И ти не си, и вие двамата никога няма да сте перфектни. Но ако може да те накара да се разсмееш поне веднъж, кара те да се замислиш поне два пъти, и ако признава че и той е човек и прави грешки, дръж се за него и му дай всичко от себе си. Той няма да ти рецитира поезия, не мисли за теб във всеки момент, но ще ти даде част от себе си, която знае че можеш да счупиш. Не го наранявай. Не го променяй. И не очаквай от него повече от това което може да даде. Не анализирай. Усмихвай се когато те прави щастлива, крещи когато те ядоса, и се остави да ти липсва когато го няма. Обичай силно когато любовта я има. Защото перфектни мъже не съществуват. Но винаги има един мъж който е перфектен за теб.
Боб Марли
Който с никого не се сравнява, той естествено се мисли все за нещо много повече.
Квинтилиан
Новата мисъл се появява при сравняване на два предмета, които все още не са били сравнявани.
Клод Адриан Хелвеций
Ако му предстои да направи някаква решителна крачка, мъжът си мисли: "Какво да кажа?", а жената - "Какво да облека?"
Мадлен дьо Пюизие
Всеки човек излъчва в пространството мислите, които го вълнуват, включително и онова, което мисли за себе си.
Наполеон Хил
При несгодите на настоящето трябва да се утешаваме с мисълта, че е имало и по-тежки времена, но и те са отминали.
Николай Карамзин
На древните писатели принадлежи мисълта че хората страдат, когато са в беда, и се отегчават, когато са щастливи, но и двете пораждат едни и същи последици.
Николо Макиавели
Времето ви е ограничено, затова не го губете, като живеете нечий чужд живот. Не попадайте в капана на догмата, което означава да живеете с резултатите от мислите на други хора. Не позволявайте на шума от мненията на околните да удави вътрешния ви глас. И най-важното – съберете смелостта да последвате сърцето и интуицията си.
Стив Джобс
Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.
Паулу Коелю
Когато го попитали: "Как мисли, че според теб представлява подземното царство?" - Демонакт отговорил: "Изчакай малко, и аз ще ти пиша от там".
Демонакт
Аз бях възпитан католик, а когато си отраснал католик, те не те учат да мислиш за себе си. Научени сте да не мислите твърде дълбоко за нещата.
Абел Ферара
Всяко от състоянията е мисъл. Но харесва ли ви това състояние? - Промени мисълта.
Аму Мом
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
95
Следваща