Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 28
Мисля, че е ужасно важно да имаш мнения и да мислиш. Живеем в свят на действие без мисъл.
Вивиан Уестууд
Където е мисълта, там е и могъществото.
Виктор Юго
Преди всички, вие сте длъжни да мислите сами за себе си. Вие трябва да се стараете с всички сили да се възвисите. Вие сте длъжни да бъдете егоист. Егоизмът е първият етап на пътя към алтруизмът при християнството.
Георги Гурджиев
Всеки път, когато се чувствате депресирани от нещо, опитайте се да идентифицирате съответната негативна мисъл, която сте имали преди и по време на депресията. Тъй като тези мисли всъщност са създали лошото ви настроение, като се научите да ги преструктурирате, можете да промените настроението си.
Дейвид Бърнс
Човек, който говори само за себе си, мисли само за себе си.
Дейл Карнеги
Понякога усещате емоцията. Смятате, че това може да е последният ми предсезон или последният мач от Шампионската лига. Но като цяло тези мисли не са важни в момента. Но скоро ще дойде времето.
Денис Бергкамп
Ще бъде трудна игра, ако мислите за спечелване на шампионат. Трябва да помислим за собствената си игра в момента и да се съсредоточим върху постигането на добри резултати, особено през коледния период.
Денис Бергкамп
Думите ми изглеждат ли тъмни за теб? Мрак в душите ни - не мислите ли?
Джеймс Джойс
Ние не винаги сме в състояние да контролираме мислите си, но сме в състояние да контролираме думите си и тяхното повторение засяга подсъзнанието и тогава ставаме господари на ситуацията.
Джейн Фонда
Самата мисъл трябва да се отрече от себе си.
Джиду Кришнамурти
Медитацията е изпразване на ума на цялата мисъл, защото мисълта и чувството разсейват енергията.
Джиду Кришнамурти
На сто умеещи да четат едва ли има един умеещ да мисли!
Джон Ръскин
Дълго време аз бях беден, така че сега изпитвам чувство за вина от собственото ми богатство, което дойде при мен заедно с успеха. Много ми е трудно да се примиря с мисълта, че във времето, когато аз строя едно от най-добрите казина в света, много деца умират от глас.
Джордж Клуни
Този, който мисли, че знае, той не знае. Този, който знае, че не знае, знае. Защото в този контекст да знаеш не означава да знаеш. А да не знаеш означава да знаеш.
Джоузеф Камбъл
Основен принцип на интелигентността - интелектуална свобода, - свободата като нравствена категория. Интелигентният човек не е свободен само от своята съвест и от своите мисли.
Дмитрий Лихачов
Имам цитат за всеки случай - това е добър начин да се мисли оригинално.
Дороти Сейърс
Има опасност в интернет и социалните медии. Идеята, че информацията е достатъчна, че все повече информация е достатъчна, че не е нужно да мислите, просто трябва да получите повече информация - става много опасна.
Едуард де Боно
Достоевски има цяла книга, посветена на преживяванията на един млад студент обладан от мисълта за убийството на една старица-лихварка. А днес по телевизията всеки ден виждаме гибелта минимум на петдесет човека, и също можете да видите всички тези петдесет смъртни случаи до вас на улицата. След като смъртта се е превърнала в тъмен обект на спекулации в медиите, тя е загубила своето значение.
Емир Кустурица
Когато страхливец се страхува от някого, Той мисли, че целият свят го гледа с очите му.
Иван Крилов
Щастие за деспотите, е че едната половина от хората не мисли, а другата не чувства!
Йохан Готфрид Зойме
Няма нито една мисъл и съумява да я изрази - ето това е журналист.
Карл Краус
Теория, която не може да бъде опровергана от някакво разбираемо събитие, е ненаучна. Съгласието не е доказателство за теорията (като част от мисълта), а за порок.
Карл Попър
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
95
Следваща