Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 25
Търпимостта е много трудна добродетел – за някои по-трудна и от героизма... Нашият пръв порив, а дори и следващият, е ненавист към всеки, който не мисли като нас.
Жорж Льометр
Кой си мисли, че законът има нещо общо със справедливостта? Те съществуват тъкмо защото не можем да имаме справедливост.
Уилям Макилвани
,,Майка ми мисли, че съм най-великият. И бях отгледан да вярвам винаги на това, което казва мама."
Диего Марадона
Средната възраст е времето, когато човек винаги си мисли, че след седмица или две той ще се чувства също толкова добре, колкото винаги е бил.
Дон Маркис
Хауърд Хюс може да си позволи лукса да бъде луд като човек, който не само се мисли за Наполеон, но и наема армия, за да го докаже.
Тед Морган
Според мене приключенията на разума – всяко отклонение на мисълта, всяко движение, нюанс, развитие, откритие е източник на бодрост и веселие.
Анаис Нин
И най-изкусната ръка е само слугиня на мисълта.
Пиер-Огюст Реноар
Троен убиец е този, който убива мисъл.
Ромен Ролан
Най-способният човек, който някога съм срещал, е човекът, който мисли, че е такъв.
Франклин Делано Рузвелт
Научното изследване е четири неща: ум, който мисли, очи, които виждат, машини, с които се измерва, и четвърто, пари.
Алберт Сент-Дьорди
Бъдете прости в думите, маниерите и жестовете. Забавлявайте по същия начин както разпореждате. Ако можете да накарате един човек да се смее, вие можете да го накарате да мисли, да ви харесва и да ви вярва.
Алфред Смит
Убеждението, че младостта е най-щастливото време в живота е в основата си погрешна. Най-щастливият човек е този, който има най-интересните мисли и ние ставаме все по-щастливи с възрастта.
Уилям Лайън Фелпс
Думата е не друго, а далечно и слабо ехо на мисълта.
Гюстав Флобер
Да вярваш е нещо далеч по-добро от приемането на доверие. Приемането на доверие е, когато някой друг мисли вместо теб.
Бъкминстър Фулър
Нашата традиция на политическата мисъл има своето определено начало в ученията на Платон и Аристотел. И вярвам, че се стига до не по-малко категоричен край в теориите на Карл Маркс.
Хана Аренд
В младостта у човека се пораждат само възвишени мисли, които трябва впоследствие да го направят знаменит.
Клод Адриан Хелвеций
Само по постъпки ние можем да съдим за вътрешните движения, за мислите, за действията, за другите чувства.
Клод Адриан Хелвеций
Порочните мисли и безплодните усилия постепенно полагат отпечатъка си върху лицето.
Артур Шопенхауер
Мисълта не е незаменима за съществуването, нито пък е негова причина, но тя е инструмент за изграждането; аз ставам това, което виждам в себе си. Мога да направя всичко, което мисълта ми подсказва; мога да стана всичко, което мисълта разкрива в мен. Това трябва да е непоклатимата вяра на човек в себе си, защото Бог го обитава.
Шри Ауробиндо
Красивите изрази украсяват красивата мисъл и я запазват.
Виктор Юго
Много по-точно можем да съдим за един човек по мечтите му, отколкото по мислите му.
Виктор Юго
Каквито са вашите обичайни мисли, такъв ще бъде характерът на вашия ум; защото душата е обагрена от мислите.
Марк Аврелий
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
95
Следваща