Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 24
Животът става такъв, какъвто се живее; и човек може да живее така, както иска да живее, когато се научи да мисли това, което иска да мисли.
Крисчън Ларсън
Главният ум е умът, който мисли това, което иска да мисли, независимо от това какви обстоятелства, среда или асоциации могат да предложат.
Крисчън Ларсън
По-рано се чувствах самотна... в своите мисли. Имах постоянно чувството, че мисля различно, от останалите. Беше ми самотно в родният град. Не знаех, къде искам да бъда, но знаех, че не искам да съм там. Аз мисля, че тази самота е придала тъмен оттенък на всичко, което съм направила после.
Лана Дел Рей
Има два метода за литературно изследване на всяка книга - първият е изследването на нейната мисъл и емоция; втората само тази на нейната изработка. Студент по литература трябва да изучава част от Библията и от двете гледни точки.
Лафкадио Хърн
Ако мислите за нещо, направете го. Много хора често си мислят: "Бих искал да направя това или онова."
Лидия Дейвис
Ръцете ти, очите ти, гласът ти, твоите мисли са твоите слуги.
Лорета Юнг
Искам просто да спя. Кома би била добра. Или амнезия. Всичко, само за да се отърва от това, тези мисли, шепне в ума ми. Той ли изнасили и моята глава?
Лори Халсе Андерсен
Голямото изкуство на филмите не се състои в описателно движение на лицето и тялото, а в движенията на мисълта и душата, предадени в някаква силна изолация.
Луиза Брукс
Вместо да бъдете Мислите и Емоциите си, бъдете СЪЗНАТЕЛНОСТТА зад тях.
Екхарт Тол
Ако носиш в себе си добри мисли, те ще изгреят на лицето ти като слънчеви лъчи и ти винаги ще изглеждаш прекрасно."
Роалд Дал
В някои ситуации обаче, когато сте задълбочени в проблема си, се чувствате у дома си навсякъде, само когато мислите за проблема си. Някои от най-добрите ми работи бяха направени в хотели, във влака и няма правило. По-важно, когато мислите, е какво се случва вътре, отколкото навън. Най-добрите мисли могат да бъдат почти навсякъде.
Седрик Вилани
Човешкото сърце има скрити съкровища, тайно съхранявани, в мълчание запечатани; мислите, надеждите, мечтите, удоволствията, чийто чар ще бъде съсипан, ако бъдат разкрити."
Шарлот Бронте
Ако хората могат да направят оръжията толкова ужасни, че да накарат мисълта за глобална война да включва и представата за самоубийство, с основание бихте си помислили, че човешката интелигентност и разбирания вклюват също и възможността да се намери мирно решение.
Дуайт Айзенхауер
Не бива и на шега да лъжеш или ласкаеш. Нека всеки си мисли за тебе каквото му е угодно, а ти бъди какъвто си.
Висарион Белински
Човек се изразява ясно, когато го е завладяла мисъл, но още по-ясно, когато той владее мисълта.
Висарион Белински
Три четвърти от грешките, които човек прави, са поради това, че той наистина не знае това, което си мисли, че знае.
Джеймс Брайс
Хората биха живели доста спокойно на този свят, ако биха били напълно уверени, че няма от какво да се боят в другия; мисълта, че няма Бог, не би изплашила никого; обаче толкова много се ужасяват от мисълта, че съществува такъв Бог, какъвто ми го изобразяват!
Дени Дидро
Мисълта за това, че всичко земно не е вечно, е безкрайно жестока и безкрайно утешителна.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Вестникът приучава читателя да мисли за това, което не знае, и да знае онова, което не разбира.
Василий Ключевски
Има ли право човек да се смята за автор на нежелани мисли?
Станислав Йежи Лец
Някои мисли ни идват под конвой.
Станислав Йежи Лец
Актьорът е само преводач на мислите на драматурга и колкото по-голям е драматургът, толкова по-голямо е удовлетворението да се играе в негова пиеса.
Вивиан Лий
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
95
Следваща