Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 2
Не мисли, а чувствай, все едно един пръст да сочи към Луната. Не се концентрирай над пръста, иначе ще изпуснеш цялата небесна красота.
Брус Лий
Повечето хора са други хора: мислите им - чуждото мнение, животът им - маска, страстите им - цитати.
Оскар Уайлд
Две неща изпълват душата с винаги нови и нарастващи удивление и страхопочит, колкото и често и продължително мисълта отново да се е заета с тях: звездното небе над мен и моралният закон вътре в мен.
Имануел Кант
Той нищо не знае, а мисли, че знае всичко: съдено му е да стане политик.
Джордж Бърнард Шоу
Афоризмът е последното звено от дългата верига от мисли.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Този който твърде много мисли за това, да прави добро, той няма време да бъде добър.
Рабиндранат Тагор
Нищо не състарява човек така бързо, както постоянната мисъл за това, че той остарява.
Георг Кристоф Лихтенберг
Прочетете всеки ден нещо, което никой друг не чете. Помислете всеки ден нещо, което никой друг не мисли. Правете всеки ден нещо, което никой друг не би бил достатъчно глупав да направи. Лошо е умът винаги да е част от единодушие.
Кристофър Морли
Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго.
Джон Стайнбек
Да бъда най-богатият човек в гробището, не е от значение за мен ... Да заспя през нощта с мисълта, че сме направили нещо прекрасно ... това има значение за мен.
Стив Джобс
Да ласкаеш означава да говориш на човека това, което мисли за себе си.
Дейл Карнеги
Геният е постоянство на мисълта, съсредоточена в определено направление.
Исак Нютон
Един мъж, дори и да е способен да разбере мислите на една жена, все едно, не би повярвал...
Дороти Паркър
Мисълта представлява една стрела, изстреляна към истината; тя може да уцели една точка, но не покрива цялата мишена. Само че стрелецът е твърде презадоволен от успеха си за да иска нещо повече.
Шри Ауробиндо
Човек не е това, което си мисли. Той е това, което крие.
Андре Малро
Във всяко творение на гений ние разпознаваме собствените си отхвърлени мисли.
Ралф Уолдо Емерсън
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
В човек всичко трябва да е прекрасно: и лицето, и дрехата, и душата, и мисълта.
Антон Чехов
Всички оригинални мисли и оригинални грехове се случват до вашето раждане с хора, с които вие не сте имали възможност да се познавате.
Фран Лебовиц
Най-главното - да се научи човек да мисли.
Бертолт Брехт
Действието е утешение. То е враг на мислите и приятел на илюзиите.
Джоузеф Конрад
Дълбоките мисли са железни гвоздеи, вбити в ума така, че с нищо не могат да се изтръгнат.
Дени Дидро
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
95
Следваща