Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 19
Преди да се заемете с важни начинания, седнете тихо, успокойте сетивата и мислите си и медитирайте дълбоко. Тогава ще бъдете водени от великата творческа сила на Духа.
Парамаханса Йогананда
Ужасно е да се мисли за хора, които ядат кучета, но някои хора ядат свинско месо. Не го правя, но някои хора го правят. И прасето е точно като куче, няма разлика между тях.
Рики Джървейс
Не мисли добри дела, а прави добро.
Роберт Валзер
Най-голяма опасност на пътищата представлява коя, която идва по-бързо, от колкото е способен да мисли нейният шофьор.
Роберт Лембке
Когато ти си без пари и мечтаеш за богатство, мисли. че би го делил. Когато парите ти дойдат на главата, ти решаваш да държиш всичките при себе си. И това е една от най-големите мъки. Тогава единственото утешение е музиката.
Роджър Уотърс
Всяла ваша мисъл е реална - това е сила.
Ронда Бърн
Вашите мисли стават реалност.
Ронда Бърн
И аз, ъ, чудя се как някой може да мисли, че личността му се променя с успеха му. Имал съм доста успех, но чувствам, че съм точно същия човек, както винаги.
Руб Голдбърг
Мислите са странни неща. Те имат "представителни" сили: една мисъл обикновено представя света като такъв или друг. Сензацията, напротив, изглежда просто си стои там.
Саймън Блекбърн
Моето желание е моят Господ да ми даде по-широки и по-дълбоки мисли, да се нахраня с удивление на Неговата любов.
Самюел Ръдърфорд
Животът е само мисъл.
Сара Тиздейл
Планината е съставена от малки зрънца пръст. Океанът се състои от малки капки вода. Въпреки това животът е безкрайна поредица от малки детайли, действия, речи и мисли. А последствията, добри или лоши дори и на най-малкото от тях, са широкообхватни.
Свами Шивананда
Божествеността е тази, която оформя не само вашите цели, но и вашите действия, вашите думи и мисли.
Свами Шивананда
Веднага разбрах, че нещо ужасно не е наред, но можете да знаете това и да не допускате тази мисъл в главата ви, в предната част на главата ви. Танцува отзад, където не може да се контролира. Но предната част на главата е мястото, където започва болката.
Себастиан Бари
Когато се занимавате с математика, вие сте били толкова високо в скалата на сложността на разсъждението, че живеете в някакъв вид променена реалност. Мислите, че всеки на улицата може да разбере сложни разсъждения [...]. И се разочароваш много, когато откриеш, че не е така.
Седрик Вилани
Трябва да се мисли преди и след снимката, никога по време на нея.
Анри Картие-Бресон
В математиката няма символи за неясните мисли.
Жул Анри Поанкаре
Мисъл без поезия и живот без възвишеност - това е пейзаж без небе: сред него се задушаваш.
Анри-Фредерик Амиел
Не би било лошо, помислих си аз, вятъра да духне и да почисти мозъкът ми, издухвайки от главата всички излишни мисли.
Сесилия Ахърн
Да отхвърлим историята на Съветския съюз и Съветската комунистическа партия, да освободим Ленин и Сталин и да отхвърлим всичко останало означава да се ангажираме с исторически нихилизъм и това обърква нашите мисли и подкопава партийните организации на всички нива.
Си Дзинпин
Рутината убива творческата мисъл.
Скарлет Томас
Никога не трябва да забравяме, че чрез нашите действия, думи и мисли имаме избор.
Согиал Ринпоче
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
95
Следваща