Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 17
За някой, който мисли добре за себе си, се казва, че има здравословна концепция за себе си и му се завижда. Някой, който мисли добре за страната си, се нарича патриот и му се аплодират. Но някой, който мисли добре за своя вид, се смята за безнадеждно наивен и бива отхвърлен.
Алфи Кон
Има част от мен, която си мисли, че може би продължаваме да съществуваме на място, дори след като сме го напуснали.
Колъм Маккан
Човекът, когото познаваме отначало, мисли тя, не е този, когото познаваме накрая.
Колъм Маккан
Когато една жена каже на мъж, че й е студено, той си мисли, че трябва да я прегърне, а тя, че трябва да й купи кожух.
Константин Мелихан
Обществото може да съществува само при наличието на някакво количество изискани лъжи и при условие, че никой не казва това, което мисли.
Лин Ютан
Само две неща са необходими, че вашата жена да бъде щастлива. Едното е да и позволите да си мисли, че има свой собствен път, а другото е да й позволите да го има.
Линдън Джонсън
Ново и оригинално се ражда от само себе си, без създателят да мисли за това.
Лудвиг ван Бетховен
Езика предава мисли.
Лудвиг Витгенщайн
Какви са отличителните признаци на истински човешкото в човека? Разум, воля и сърце. Съвършения човек притежава сила на мисълта, силна воля и сила на чувствата. Силата на мисълта е светлината на знанието, силата на волята - енергията на характера, силата на чувствата - любов.
Лудвиг Фойербах
Казвам "Вън" на всяка негативна мисъл, която ми хрумне. Никой човек, място или нещо няма власт над мен, защото аз съм единственият мислител в ума си. Аз създавам своята собствена реалност и всички в нея.
Луиз Хей
Помислете за мисли, които ви правят щастливи. Правете неща, които ви карат да се чувствате добре. Бъдете с хора, които ви карат да се чувствате добре. Яжте неща, които карат тялото ви да се чувства добре. Вървете с темпо, което ви кара да се чувствате добре.
Луиз Хей
Ти си единственият човек, който мисли в ума си! Вие сте силата и авторитетът във вашия свят.
Луиз Хей
Вашите мисли и вярвания от миналото са създали този момент и всички моменти до този момент. Това, което сега избирате да вярвате, мислите и казвате, ще създаде следващия момент и следващия ден, следващия месец и следващата година.
Луиз Хей
Вероятно всеки си мисли, че съм нимфоманка, че имам ненаситен сексуален апетит, но в действителност по-скоро бих прочела книга.
Мадона
Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности.
Алберт Айнщайн
Откривайки гениални мисли, ние обикновено повтаряме народните пословици.
Аркадий Давидович
Този, който свети с отразена светлина, често мисли, че би светил по-ярко, ако източникът на светлина изгасне.
Веслав Брудзински
Странно е, че мислите за Дявола като за непохватен човек!
Джон льо Каре
За ума на властимащия първо съдят по това какви хора той е допуснал до себе си; ако тези хора са предани и способни, то може винаги да сме уверени в неговата мъдрост, защото той е съумял да разпознае техните способности и да задържи тяхната преданост. Ако те не са такива, то и за владетеля ще се мисли същото, защото първия гаф той вече е извършил, избирайки си лоши помощници.
Николо Макиавели
За красиви очи търси доброто в другите; за красиви устни изричай само мили думи; а за хубава стойка, върви с мисълта, че никога не си сама.
Одри Хепбърн
Не обичам комплиментите и не разбирам защо един мъж смята, че на жената страшно и харесва, когато той и говори куп неща, които не мисли.
Оскар Уайлд
Всяка мисъл, която не се стреми към действие, е недоносче и предател.
Ромен Ролан
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
95
Следваща