Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 13
Красноречието е изкуството да изразявате мислите на другите.
Едуард Ерио
Страхът изчезва, когато започнете да правите, от което се боите, вместо това, да мислите за него.
Екхарт Тол
Докато човек вярва във философията, той е здрав; болестта започва, когато човек започне да мисли.
Емил Чоран
Множество думи са може би най-страхотното средство за замъгляване и затъмняване на мисълта. Няма мисъл, колкото и да е важна, която да не може да се изрази ясно с 200 думи.
Ерик Хофер
Обичам да мисля една мисъл и след това обичам да я следвам, като малко семе, дълго време и да видя накъде ме води този растеж. Понякога ме води до съвсем различно място от мястото, където е започнало и това ми доставя радост.
Июн Ли
Кой съм аз? Субект и обект в едно - съзерцаване и обмисляне, мислене и мисли. И двете трябва да ставам това, което съм.
Йохан Готлиб Фихте
Няма по-добро средство да се сведе грешна разновидност на мисълта до абсурд от това да я оставим да изживее напълно.
Карл Менгер
Мисля, че е много твърда част от човешката природа, че ако се обградите с хора с еднакво мислене, в крайна сметка ще мислите по-екстремни версии на това, което сте мислили преди.
Кас Сънстейн
Реалността преди моя език съществува като немислима мисъл... животът предхожда любовта, телесната материя предшества тялото и един ден от своя страна езикът ще предшества притежаването на мълчание.
Кларис Лиспектор
Същността на независимия ум се състои не в това, което мисли, а в това как мисли.
Кристофър Хитчънс
Когато ви се струва, че всичко около вас се руши, започнете да мислите какво да построите на празното място!
Ошо
Всяка мисъл е като лек удар по къс желязо под което ние разбираме нашето тяло, и така това желязо постепенно се превръща в това, което желаем да бъдем.
Свами Вивекананда
Доминиращата социална мисъл оформя институционализирания ред на обществото... и неправилното функциониране на установените институции от своя страна променя социалната мисъл.
Теодор Шулц
Господи, помогни ми да стана такъв човек, за какъвто ме мисли моето куче!
Януш Вишневски
Не се присъединявай към тези, които горят книги. Не си мисли, че ще скриеш мислите чрез скриване на доказателствата, че те някога са съществували.
Дуайт Айзенхауер
Първо танцувай. После мисли. Това е естественият ред.
Самюъл Бекет
Чувството е огънят, а мисълта – маслото.
Висарион Белински
Жестът трябва да отразява мисълта, той е хармоничен или нелеп в зависимост от това дали артистът е умен или глупав.
Сара Бернар
Като тинейджър бях толкова неуверен. Бях типът човек, който никога не се вписва, защото никога не се осмелява да избере. Бях убеден, че нямам абсолютно никакъв талант. За нищо. И тази мисъл ми отне всички амбиции също.
Джони Деп
Човекът е създаден, за да живее в обществото; отделете го от него, изолирайте го и мислите му ще се объркат, характерът му ще се ожесточи, в душата му ще се зародят стотици най-нелепи страсти, в ума му ще пуснат корени налудничави идеи – като див трънак сред пустото поле.
Дени Дидро
Провалът е поучителен. Човек, който наистина може да мисли, научава толкова много от провалите си, колкото и от успехите си.
Джон Дюи
В живота на учения и писателя главните биографични факти са книгите, а най-важните събития – мислите.
Василий Ключевски
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
95
Следваща