Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл" - страница 11
Господ ни съди по нашите мисли и дела, а не по това, какво казват другите за нас.
Ан Бронте
Аз съм колекция от мисли и спомени, които харесвам или не. Аз съм нещата, които са ми са се случили или които съм направил. Аз съм дрехите, които нося на гърба си. Аз съм всяко място и всеки човек и всеки обект, които някога съм срещал. Аз съм торба кости, събрани в скала, която се върти хиляди мили в час.
Маколи Кълкин
Книгите, както и животите, винаги са незавършени, дори когато свършват, защото да пишеш означава да се бориш със случайността, да налагаш определен фалшив ред върху безкрайната и безкрайно разочароваща природа на мисълта.
Марк Кингуел
Мисля, че простите числа приличат на живота. Те са много логични, но вие никога не можете да измислите за тях правила, даже ако постоянно мислите само над това.
Марк Хадън
Най-страшното, е когато вие просто престанете да вярвате в себе си и започнете да мислите, че всички останали са прави.
Наоми Уотс
На мен не са ми нужни модели, рисунки и експерименти. Когато в мен се раждат идея, аз във въображението си започвам да строя уреда, променям конструкцията, усъвършенствам я и я включвам. И на мен ми е съвършено безразлично правят ли се изпитания на уреда от мен в мислите ми или професионално защото резултатите са еднакви.
Никола Тесла
Човек е реализирана мисъл. Човек е това, което мисли.
Парацелз
Ако мислите, че никотинът не влияе на гласът на жените, опитайте да изтърсите пепел на килима.
Пиер Ришар
Светът е това, което ВИЕ мислите за него, така че мислете за него по РАЗЛИЧЕН начин и животът ви ще се промени.
Пол Арден
Това е дяволски беден ум, който може да мисли само за един начин да произнесе думата по букви.
Андрю Джонсън
Малко хора приемат целите наистина сериозно. Те полагат средни усилия в твърде много неща, вместо превъзходна мисъл и усилия в няколко важни неща. Хората, които постигат най-много, са избирателни, както и решителни.
Ричард Кош
Мъдрият човек мисли веднъж, преди два пъти да каже.
Робърт Бънчли
Ако не се адаптирате към много бързо променящата се среда, ако не можете да мислите творчески, губите много в това общество, защото остават много малко работни места за вас.
Робърт Дж. Стърнбърг
Не мислите ли, че като народ американците имат по-малко поезия, истинска поезия в душите си, отколкото всички други нации?
Робърт Хауърд
Моят по-голям брат все още мисли, че пее по-добре от мен.
Род Стюарт
Речта е средно геометричното между мислите и действията.
Самюел Бътлър
Времето не може нищо да направи с великите мисли, които са така свежи и сега, както тогава, когато за първи път, преди много векове назад, са се зароди в умовете на своите автори.
Самюъл Смайлс
Не ме интересува дали смятате, че съм расистка. Просто искам да мислите, че съм слаба.
Сара Силвърман
Жените са по-умни от мъжете. Мъжът мисли за бъдещата си кариера, а жената - за децата, което означава, в коя страна ще живеят, какво ще се случи с тази страна.
Станислав Говорухин
Не искам мислите ми да умират с мен, искам да съм направила нещо. Не се интересувам от власт или купища пари. Искам да оставя нещо след себе си. Искам да направя положителен принос - знайте, че животът ми има смисъл.
Темпъл Грандин
Дишането е мостът, който свързва живота със съзнанието, който обединява вашето тяло с вашите мисли. Всеки път, когато умът ви се разпръсне, използвайте дъха си като средство да овладеете ума си отново.
Тик Нят Хан
Всяка мисъл, която произведеш, всичко, което кажеш, всяко действие, което направиш, носи твоя подпис.
Тик Нят Хан
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
95
Следваща