Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мисъл"
Не позволявай на езика си да изпреварва мисълта ти.
Хилон
Ако не мислите за бъдещето, то вие нямате такова.
Джон Голзуърди
Веднъж, в ръцете ми, умираше от рак свещеник - човек, който сам утешаваше другите през целия си живот. Аз го попитах: "Кой е най-големият грях?" И той ми каза: "Най-големият грях е да обидиш слабия". "Защо?" "Защото е най-лесно да го направиш..." Тази мисъл ме порази - най-тежкият грях е най-лесно да се извърши... Предайте тези думи на децата си.
Елизавета Глинка (д-р Лиза)
Мисли като човек на действието, действай като човек на мисълта.
Салустий
Душата става обагрена с цвета на мислите си.
Марк Аврелий
Бъдете внимателни към своите мисли - те са началото на вашите постъпки.
Лао Дзъ
Всеки е толкова нещастен, за колкото се мисли.
Сенека
Помнете, че щастието не зависи от това кой сте и какво имате; то зависи предимно от това какво мислите.
Дейл Карнеги
Изморява ни не толкова самият труд, колкото мисълта за него.
Квинтилиан
Животът е комедия за този, който мисли и трагедия за този, който чувства.
Хорас Уолпоул
Често повтаряме, че за човек се съди по делата му, но понякога забравяме, че думите също са постъпка. Речта на човек е огледало на самия него. Всичко фалшиво и измамно, пошло и вулгарно, независимо как се опитваме да го скрием от другите, всяка празнота, безчувственост или грубост се проявяват в речта със същата сила и очевидност, с които се проявяват искреността и благородството, дълбочината и тънкостта на мислите и чувствата.
Лев Толстой
Доброто време е днес, лошите мисли са за утре.
Боб Марли
По-добре е да се мисли, преди да се действа, отколкото след това.
Демокрит
Този, който не изследва движението на мислите си, не може да бъде щастлив.
Марк Аврелий
Когато се събудите сутрин, помислете каква ценна привилегия е да сте жив – да дишате, да мислите, да се радвате, да обичате.
Марк Аврелий
Само в беда хората могат да разберат колко трудно е да бъдеш господар на чувствата и мислите си.
Антон Чехов
Най-висшият възможен етап в моралната култура е, когато осъзнаваме, че трябва да контролираме мислите си.
Чарлз Дарвин
Нашият живот е това, което вие мислите за него.
Марк Аврелий
Езикът е даден на човека, за да скрива мислите си.
Шарл Морис дьо Талейран
Ерес - това е само другото име на свободата на мисълта.
Греъм Грийн
Книгите са нужни за да напомнят на човек, че оригиналните мисли не са така нови.
Ейбрахам Линкълн
Ако аз цитирам другите, то е заради това, че мога по-добре да изразя своите собствени мисли.
Мишел дьо Монтен
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
95
Следваща