Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 99
Онзи ден птеродактилът Кътинчо самоволно напуснал територията на колонията и несъмнено в нетрезво състояние взел да лети над клуба на работническата младеж и да си похапва от електрическите крушки, обрамчващи транспаранта с надписа "Добре дошли".
Аркадий и Борис Стругацки
...Не изпитвам мъка, когато наблюдавам собствената си безпомощност. Тъкмо обратното, тя ми носи радости и всеки ден очаквам да открия нови несъвършенства в себе си. Всъщност прозрението за собствената ми нищожност е много по-полезно за мен от озарението на истините за вярата.
Тереза от Лизио
Накрая уж по принуда и със съжаление, загдето се обвързва с жалко и тежко робство, [Тиберий] приел властта. Но все пак давал надежда, че един ден ще се откаже от нея. Ето неговите думи: "Дотогава, докато ви се стори справедливо да дадете почивка на старостта ми."
Тиберий
Жестокостта му станала още по-голяма и силна, след като го разярила вестта за смъртта на сина му Друз. ...Не пестил ни мъчения, ни смъртни наказания; дни наред бил дотолкова увлечен и завладян от това разследване, че когао по негова лична покана пристигнал в Рим един гост родосец, помислил, че е от хората за разследване и заповядал веднага да го подложат на мъчение; а след като разбрал грешката – и да го убият, за да не разправя за беззаконието.
Тиберий
Водещ: "Два, три дни отсрочка искаше и всичко щеше да се оправи, но не я получи, минаха доста дни, от БФС казаха днес, че нищо не е платено, от ЦСКА няма..."; Александър Томов: "След това нямах възможност. Аз мисля, че те са вече направени, но проверете този факт. Имайте предвид, че 10 дни или 8 дни на практика ЦСКА не функционираше. Вие знаете с какви работи бяхме обсипани и засипани."
Александър Томов
Всеки ден ми е все по-трудно да живея достойно за моя син порцеланов сервиз.
Оскар Уайлд
"Нейното място в деноминацията беше единствено по рода си. Тя не претендираше да бъде ръководителка, но изключително един глас, една вестителка, която предава Божиите вести на народа Му. Нейният живот беше отбелязан с дълбока скромност и високо духовно влияние. Нейните вести допринесоха главно за единство на църквите на адвентистите от седмия ден” (Речник на американски биографии, том 20, стр. 98)
Елън Гулд Уайт
Днес - това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.
Том Уилсън
В Париж останах два месеца, до средата на юли, и макар да се заставях да работя по четири-пет часа на ден, опитите ми по композицията бяха все още объркани и накъсани, в тях все още нямаше нищо от структурната форма и единство на една книга.
Томас Улф
В ранните дни, когато свирихме по клубовете в Лос Анджелис никой не разбираше що за група сме. Всички си казваха: «О, някаква проклета пънк група» и хвърляха столове по нас.
Джеймс Хетфийлд
Съсредоточено ще мисля по половин час на ден какъв човек искам да стана, за да породя ясна представа в мисълта си. Ще спечеля доверието на хората чрез вярата в тях и в себе си.
Наполеон Хил
Заречете се да се оглеждате около себе си, докато откриете поне едно нещо, което нямате навика да правите, но което можете да правите всеки ден, така че то да има стойност за другите, без да очаквате да ви се плаща за него.
Наполеон Хил
Напишете и подпишете своята цел и формула на успеха, научете я наизуст и я произнасяйте на глас поне веднъж на ден с пълната увереност, че тя постепенно ще започне да влияе на целия ви живот и ще ви помогне да постигнете успех и щастие в сферата, която сте избрали.
Наполеон Хил
Денят сменя деня." - "Truditur dies die.
Хораций
Най-вълнуващ е слънчевият залез – мигът, разделящ деня и нощта. Преданията казват, че тогава излизат приказни създания като самодивите.
Атанас Хранов
В САЩ съм вече 50 години, но никой никога не ме е питал какъв си, що си, в какво вярваш, в какво не вярваш. Възхищавам се на американците, че са успели да поставят религията вън от политиката. Вярвам в силата на американската демокрация и ако един ден се окажа на нулата и трябва да започна живота си отново, ще мия чинии, но няма да напусна САЩ.
Шефкет Чападжиев
В момента, в който си свалим имунитетите, всеки ден ще ни влачат по полиции и прокуратури да ни разпитват дали сме калинки или не сме калинки.
Павел Чернев
Незабравими почивни дни се очертатват. Един ствено слънцето ще забрави да престане да грее, а температурите ще забравят кой всъщност е сезонът.
Емил Чолаков
В други ден пак ще вали – циклон след циклон направо се прескачат през Балканите.
Емил Чолаков
За пореден ден вижте на картата какво си причиняваме.
Емил Чолаков
Морско – откъдето и да го погледнеш – ще бъде времето през почивните дни.
Емил Чолаков
И у нас лятото няма да закъснее – на едни почивни дни разстояние.
Емил Чолаков
Предишна
1
...
97
98
99
(Текуща)
100
Следваща