Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 96
Ако в края на деня се чувстваш като пребито куче, вероятно цял ден си ръмжал.
Хорас Джексън Браун
Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?
Хорас Джексън Браун
Животът в наши дни е такъв, че нямаш много време да чакаш резултати след 15 години.
Горан Брегович
От всички пороци най-опасният е бездействието. Когато ви поверят една операция, не казвайте "има време да обмисля". Никога няма достатъчно време. Мисли върху нея – деня и нощя. Помни, че великите дела не са плод на гениалност, а на грамаден изразходван съзнателен и подсъзнателен труд на обикновен ум, въоръжен със знания.
Георги Вазов
Началникът трябва да обладава свободен ум. Само на тая почва вирее творчеството. Началник нерешителен, който се бои от отговорност в вместо да твори, събира оправдателни документи – такъв може би ще бъде един ден оправдан от евентуалния съд, но ще бъде осъден от историята. Няма оправдание за бития! Не бой се от никого и от нищо! "Победителя не съдят."
Георги Вазов
Не търсете спомен за човека – живейте с динамиката на деня – бог в развитие.
Ваклуш Толев
Денят прояснява моите мисли. Моите мисли правят нощта ми по-светла.
Пол Валери
"В името на Христос аз ви казвам, че все още е възможна. Това е цял проект на Бога за семейното огнище. Проектът за брачна любов, ако това е вашето призвание, е много красив: той отговаря на призива на Бог, който е създал човешкото същество като "мъж и жена". Но брачната любов се научава ден след ден. И в това вие имате вашата отговорност... Времето на приятелството, на годежа е време на стажуване. Не го пропилявайте. Постарайте се отсега да се подготвите за такъв ангажимент.
Карол Войтила
"Ако нашите дни са изпълнени с обикновени постъпки.
Карол Войтила
А аз като отидох на среща с нея (Весела Лечева, председател на ДАМС), тя каза, че си чака наема. Ние дори да берем парите по дърветата, ще трябва цял ден да ги берем, за да набавим необходимите средства.
Александър Гарибов
...Няма в света случай някой да е умрял от марихуана. Това е според Световната здравна организация. Всеки ден в България се умира от мастика. Това ще ви го каже всеки лекар от "Бърза помощ". Какво трябва да се направи, ако обществото чак толкова се тревожи от употребата на стимуланти? Да се сложи предупреждение на мастиката и твърдите алкохоли.
Евгений Дайнов
Бъдете старателен и интелигентен. Трудолюбието бързо подкрепя това, за което интелигентността се мотае. Глупаците обичат да бързат; те не обръщат внимание на спънките и действат невнимателно. Мъдрите обикновено се провалят чрез нерешителност. Глупаците не се спират от нищо, умните от всичко. Понякога нещата са преценени точно, но стават погрешни от неефикасност и небрежност. Готовността е майка на успеха. Велико дело е да не оставиш нищо за утрешния ден. Възвишено мото: бързай бавно.
Балтазар Грасиан
Първият ми спомен за Бай Дечко е от 1959-а година. Тогава майка ми се омъжи за него. Ходихме на море с неговото "Рено". Бавно се пътуваше, то едва ли вдигаше и 100 километра. Спряхме в Стара Загора Бай Дечко да се види с негови приятели и на другия ден продължихме. Отседнахме в хотел "Олимп" в Слънчев бряг, страхотно изкарахме. Покрай мен Бай Дечко се запали по спорта. През 1962 година си купихме телевизор "Опера", за да гледаме световното по хокей.
Ричард Груев
"Древното изкуство притежава особено вътрешно съдържание. В онези епохи, изкуството било обладано от същата цел, която книгите имат в наши дни, а именно да запазят и разпространят познание. Някога хората не пишели книги, а въплъщавали познанията си в произведения на изкуството. Ние можем да открием множество велики идеи в произведенията на старото изкуство, достигнали до нас. Стига да знаем само как да ги разчетем." - отбелязано в обложката към диска на лейбъла ЕСМ - Bach, J.S. - Morimur (Partita В Minor BWV 1004) - The Hilliard Ensemble, D.James, C.Poppen etc.
Георги Гурджиев
Всички мои усилия, всеки ден и от край време целят едно единствено нещо: да успея да бъда Салвадор Дали.
Салвадор Дали
Оказва се, че всяка сутрин, щом се събудя, изпитвам върховно удоволствие, което днес откривам за първи път - това да бъда Салвадор Дали. И очарован се питам какво ли чудо ще направи днес този Салвадор Дали. И всеки ден ми става все по-трудно да разбера как останалите могат да живеят, без да бъдат Салвадор Дали.
Салвадор Дали
Умората след цял ден физически труд освен със здрав сън, ме дарява и със здрав разум.
Петър Делчев
В някои дни просто се изтърколвам от леглото, цопвам в басейна и цял ден пия текила.
Феликс Денис
"След време ден след ден си давах сметка, че смъртта на баща ми опрости моята игра. Съзнанието ми се лиши от някои мисли и съмнения, които ме мъчеха и за които съм размишлявал. Престанах да обръщам внимание на чуждото мнение за играта ми. Покрай болестта на татко разбрах, че има далеч по-неразрешими проблеми. Футболът беше моят живот, но животът не е само футбол. Добрата ми игра може би се дължи на факта, че осъзнах това." (Обяснява промяната в себе си след смъртта на баща си)
Алесандро Дел Пиеро
В началото у мене се записаха 50-60 ученика. При гръцкия учител M. Jean, който беше и драгоманин в Меарифското управлением се бяха явили само 10 души желатели. Това възбуди завистта на колегата. Той не можа да се стърпи, та един ден ме запита: "Защо у мене има само 10 ученици, а у тебе повече от 60?" Отговорих му: "Защото от гръцкия се интересуват само ония турчета, които са от места, гдето има гръцко население, а от български - които са между българска среда. Ето мерилото на българизма и гърцизма в Македония"
Антон Димитров
За съжаление в момента политическото ръководство на Турция е в ръцете на исляма, затова отново зачестиха кланетата на християни. Само преди няколко дни бяха заклани - точно заклани - това е любим метод на мюсюлманите, точно като в Батак - четирима издатели на християнска литература.
Божидар Димитров
Случва се такова чудо: да се промениш за една нощ и да се събудиш нов и непознат на самия себе си. Една сладка тревога: да не проспим новия ден, новото раждане на любовта.
Блага Димитрова
Предишна
1
...
95
96
(Текуща)
97
...
100
Следваща