Цитати на тема "Ден" - страница 89
Ако играете достатъчно дълго, ще имате продължителни серии от загуби, моменти, когато нищо, което правите, не върви както трябва, и криза на увереността, която почти сигурно ще последва. Това е моментът да се върнем към основите. Играйте големи ръце и ги играйте силно; хвърлете слабите и се измъкнете от потенциално големи ръце, които се превръщат в развалини от лош флоп. Играйте правилно, следвайте курса и в края на деня ще откриете, че резултатите ви ще се доближат до очакванията ви.
Лу Кригер
Това, което открих, беше, че висшите ръководители често председателстват. Организираха работата, след което изчакаха да я прегледат, когато приключи. Бяхте работник в началото на кариерата си, но след като се изкачите на върха, вашата роля беше да ръководите процес. Е, моят вид ръководители се ровят в детайлите, работят с проблемите всеки ден и дават пример, а не титла. Те поемат лична собственост и отговорност за крайния резултат. Те виждат себе си като шофьори, а не като кутия високо в организационната диаграма.
Луис В. Герстнер
Мога да те уверя, Микел, че тази всекидневна, откъдето ти пиша, че съм живял с тях, господа, и където продължавам да намирам убежище, вече не е същата. Когато погледът ми е невъзможен за разпознаване и само през нощта той ми се появява в усамотението на стаята ми, както го живях напоследък; в сънищата отново чувствам онези диалози, които идват при мен счупени, преследвайки отминалите дни.
Льоренс Вилялонга