Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 80
Мисля, че времето върви все по-бързо. Казвам това на няколко месеца от четиридесетия ми рожден ден. Не знам кога и дали самоличността на някого настига реалната му възраст. Лично аз имам чувството, че току-що се справих с тридесет и пет.
Елиф Батуман
По някакъв начин всички писатели пишат срещу смъртта, защото писането е опит да се противопостави на течението на времето, да откаже да остави миналото да изчезне и да бъде забравено и да откаже да остави настоящето да стане минало - да се опита да продължи да живее друг ден, за да се опитате да говорите своя път в живота или да съблазните пътя си към него.
Елиф Батуман
-Как мина денят ти? -Като всеки друго, в очакване на залеза.
Елън Шрайбер
Логиката на деня се криеше зад воал от неразбиране, като по някакъв начин образуваше здрач.
Ема Клайн
Никой от тези хора не е живял. Те дори нямаха гробове. Те бяха само истории, разказани от стара и самотна жена и когато един ден тя вече не беше на този свят, те определено ще бъдат забравени, завинаги изчезнали във времето, сякаш никога не са съществували.
Емануел Бергман
Единственият начин правителствата или бъдещите правителства да реагират на злини в наши дни е като се стремят да намалят температурата... и това обикновено означава публични разходи.
Еманюел Макрон
Всеки ден е нов живот. Всеки момент е наистина нов живот. Това, което наричаме спомени, са наистина присъстващи мисли. Това, което наричаме очаквания, са наистина налични мисли. Никой никога не е живял в нито един момент, освен в настоящето.
Емет Фокс
Ако ви се струва, че ви липсват определени необходими качества, ако на вашия характер изглежда липсва сила, помолете Бог да ви даде това, от което се нуждаете - и Той ще го направи. Можете да вградите всяко качество в своя манталитет, като медитирате върху това качество всеки ден.
Емет Фокс
Настоящият момент никога не е непоносим. Винаги онова, което идва след пет минути или пет дни, кара хората да се отчайват. Законът на живота е да живееш в настоящето и това се отнася както за времето, така и за мястото. Дръжте вниманието си към настоящия момент и на мястото, където сега е тялото ви. Вършете честен ден и след това спрете. Преумората не е продуктивна в дългосрочен план.
Емет Фокс
Ето един експеримент: В продължение на един цял ден мислете, говорете и действайте точно както бихте направили, ако бяхте абсолютно убедени в истинността на твърденията, че Бог има цялата сила и безкрайна интелигентност и че Неговата природа е безкрайна доброта и любов. Да мислиш по този начин през целия ден ще бъде най-трудното нещо, защото мисълта е толкова фина. Говоренето в съответствие с тези истини ще бъде по-лесно, ако сте бдителни. Да действаш в съответствие с тях ще бъде най-лесната част, въпреки че може да изисква много от начина на морална смелост.
Емет Фокс
Може би един ден мечтите на утопистите може да се осъществят и човечеството да се отърси от веригите на материализма, които все още ни разделят от това, което смятаме за свръхестествено знание, но което в действителност вече е в нас и само чака да бъде разпознато.
Емил Куе
Мисля, че жените - по отношение на мъжете - са склонни да чувстват, че трябва да се справят с домакинските задължения на всичко отгоре. Това става още по-лошо, след като имате деца. Достатъчно е да имате работа на пълен работен ден; работа на пълен работен ден плюс семейство е още повече.
Емили Остер
Исус има рожден ден, нали? И какво общо имаме ние с това?
Ендре Люн Ериксен
Няма нито напразни знания, нито напразни усилия. Месеците живот на гъсениците поражда ден живот на пеперудите.
Ерве Базен
Благославям всеки ден за това, че той не е дошъл.
Ерве Гибер
Всички имаме само 1440 минути на ден. Приемете, че не можете да направите всичко, съсредоточете се върху важното и направете това добре.
Ерик Баркър
Всяка вечер, преди да си легнете, запишете три добри неща, които ви се случиха този ден. Това е почти всичко, което е необходимо, за да се повиши щастието с течение на времето.
Ерик Баркър
Може би някой ден ще измислим дума, която ще означава, че животът и смъртта са две половини на една и съща история, която се развива едновременно по права линия и в кръг и в която животът и смъртта водят вечен диалог помежду си.
Ерик дьо Кермел
Никога не съм работила и ден в живота си, без да продавам. Ако вярвам в нещо, го продавам и го продавам усилено.
Есте Лаудер
Ако започнете да чувствате, че сте се отказали от прекалено много части от себе си, за да сте с партньора си, тогава един ден в крайна сметка ще потърсите друг човек, за да се свържете отново с тези изгубени части.
Естер Перел
Повечето от нас ще се възбуждат през нощта от същите неща, срещу които ще демонстрираме през деня - еротичният ум не е много политически коректен.
Естер Перел
Ако сте били обичани, ако сте дали щастие или надежда, неизбежно ще има някой в деня на смъртта ви да затвори очи, някой да събере приятелите ви, да организира бдение. И да се обгради с най-хубавите си спомени .
Жак Атали
Предишна
1
...
79
80
(Текуща)
81
...
100
Следваща