Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 6
Да си способен на уважение в наши дни е почти толкова рядко, колкото и да си достоен за него.
Жозеф Жубер
Успехът е съвкупност от малки усилия, повтаряни ден след ден.
Робърт Колиър
Аз се бих срещу хората от Севера, защото вярвах, че те искат да ни отнемат най-съкровените права. Но никога не съм хранел към тях чувство на мъст или ожесточение; не е имало и ден, в който да не се моля за тях.
Робърт Лий
Прическата влияе на това как се подрежда денят, а в крайна сметка и животът.
София Лорен
Живеейки в епохата на рекламата, ние изпитваме постоянно разочарование. Идеалният живот се разпростира пред нас всеки ден, но се променя и изчезва само с едно докосване.
Джон Пристли
По-добре е да изгубиш здравето си в разточителство, отколкото да го прахосваш като скъперник. По-добре е да живееш и да се разпореждаш с него, отколото да си отиваш всеки ден в болничната стая.
Робърт Луис Стивънсън
Ако искате да основете нова религия, оставете се да ви разпънат на кръст, и на третия ден ще възкръснете.
Шарл Морис дьо Талейран
Напомня ми за моето сафари в Африка. Някой забрави тирбушона и няколко дена трябваше да преживяваме само с храна и вода.
Уилям Клод Фийлдс
За любовта не съществува вчера, любовта не мисли за утре. Тя жадно се стреми към днешния ден, но този ден й трябва целият – неограничен и непомрачен.
Хайнрих Хайне
Върбата се подчинява на вятъра и благоденства, докато един ден се превърне в много върби - стена срещу вятъра.
Франк Хърбърт
Вие, американците, вие се държите към страните от третия свят като иракски селянин със своята жена: три дни меден месец, а после – марш на полето.
Саддам Хюсеин
Ненавиждам дрънкането за равенство. Единственото, в което хората са равни, е това, че всички някой ден ще умрат.
Боб Дилън
Никаква страст не омагьосва човека така, както любовта и завистта. Завистта няма почивен ден.
Френсис Бейкън
Ако да си невротичен е да искаш две взаимно изключващи се неща едновременно, то аз съм адски невротична. Аз ще се раздвоявам между две взаимно изключващи се неща до края на дните си.
Силвия Плат
За да разбереш днес, трябва да търсиш във вчерашния ден.
Пърл Бък
Не прави зло - то ще ти се върне като бумеранг. Не плюй в кладенеца, от който пиеш вода. Не оскърбявай този, който има по-нисък ранг, може един ден да го молиш за нещо. Не предавай приятелите си - няма с кого да ги замениш. Не губи любимите си - няма да ги върнеш. Не лъжи себе си. С времето ще се убедиш, че с тези лъжи ти си предавал себе си.
Омар Хаям
Изтърпете и се пазете за дни на щастие.
Вергилий
Промените във времето в един ден се отразяват лошо на състоянието както на болните, така и на здравите.
Хипократ
Ще дойде ден, когато на нас ще ни липсва една единствена вещ, и тя няма да бъде обект на нашите желания, а самото желание.
Марсел Жуандо
Историците и археолозите един ден ще открият, че рекламите на нашето време са най-богатите и верни отражения, които всяко общество някога е правило от целия си набор от дейности.
Маршал Маклуън
Всеки ден ние избираме кои сме ние, как се определяме.
Анджелина Джоли
За да научите важни житейски уроци, трябва да преодолявате страха всеки ден.
Ралф Уолдо Емерсън
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
100
Следваща