Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 38
Всеки ден носи избор: да практикувате стрес или да практикувате мир.
Джоан Борисенко
Ние винаги сме отворени за инструкции, готови сме да бъдем по-мъдри всеки ден, отколкото бяхме преди, и да променим всичко, което можем да променим към по-добро.
Джон Уесли
Ние, скитниците, търсещи по-самотния начин, не започваме ден, в който сме завършили друг ден; и никой изгрев не ни намира там, където залезът ни е оставил. Пътуваме дори докато земята спи. Ние сме семената на упоритото растение и именно в нашата зрялост и пълнота на сърцето ни се отдава на вятъра и се разпръскваме.
Джубран Халил Джубран
Смятат ме за луд, защото няма да продавам дните си за злато; и ги смятам за луди, защото смятат, че дните ми имат цена.
Джубран Халил Джубран
Ние, потребителите, трябва всеки ден да изпращаме послание за това, което искаме и какво не.
Диего Луна
Един от дните на необичайно яркият, сияещ август, много преди да ми стане ясно, че тогава съм щастлив...
Дилън Томас
Геният запазва през всичките си дни яркостта и интензивността на интереса, който едно чувствително дете изпитва в своя разширяващ се свят.
Дороти Бранд
Ако хората бяха истински смели, те биха слагали костюми всеки ден, а не само на Хелоуин.
Дъглас Копланд
Добрият технологичен продукт мечтае, че някой ден той ще бъде заменен с нов технологичен продукт. Това е едно от определението на прогреса.
Дъглас Копланд
Тези, които сънуват през деня знаят много неща, които убягват на тези, които сънуват само през нощта.
Едгар Алън По
С всеки ден Антъни все повече се убеждаваше, че полученото от средното образование и проявеното във войната мъжество са недостатъчни, че има право на съществуване и да не умреш от глад.
Едгар Уолъс
Детската смъртност от 2000 година намалява с 2,65 милиона годишно. Това е процент от 7 256 детски живота, спасени всеки ден. ... Влудява ме, че повечето хора изглежда не знаят тази новина.
Едуард де Боно
Промяната на правилата за търговия не би струвала твърде много, така че бедните страни да могат да излязат от бедността. Но световните лидери няма да действат, ако не чуят достатъчно хора, които им казват. И всеки ден, когато не успеят да действат, хиляди хора умират, защото не могат да си позволят основите на оцеляването.
Едуард де Боно
Ние трябва да запълним дните на своя живот, така че да не престанем да сияем.
Елтън Джон
В наши дни тълпите хора са като пилета от птицеферма, чиято памет е ограничена до последното хранене.
Емир Кустурица
Нощта е винаги по-решителна, отколкото деня, когато е нужно да действате.
Ернесто Сабато
Това, което правят през нощта, принадлежи на нощта. През деня не говорят за това.
Жан-Пол Сартр
Всичко това се случи в дните на далечната младост, а младостта е безразсъдна и лекомислена.
Жоржи Амаду
В течение на целият ден дървото съхранява в клоните си малка нощ.
Жул Ренар
Понякога е много полезно за по-добро запознанство със страната да я напуснеш за един ден.
Илф и Петров
Не съжалявам за дните на бедност - те ме научиха да ценя простите неща.
Карл Густав Юнг
...както нашият приятел Зак често е отбелязвал, в наши дни тези, които се справят най-добре с астрономията, не са университетските преподаватели на заплата, а така наречените дилетанти, лекари, юристи и така нататък. Оплаквайки фрагментарното време, оставено на професор остава след изпълнение на преподавателските си задължения.
Карл Фридрих Гаус
Предишна
1
...
37
38
(Текуща)
39
...
100
Следваща