Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 26
Днес е единственият ден, в който имаме някаква сила.
Стив Мараболи
Днешният ден се простира пред вас и чака да бъде оформен. Вие сте скулпторът, който се занимава с оформянето. Какво ще бъде днес, зависи от вас.
Стив Мараболи
По време на Втората световна война на германците им трябваха четири години, за да построят Атлантическата стена. На четири плажа той задържа съюзниците за около час; в Омаха задържа САЩ за по-малко от един ден. Следователно Атлантическата стена трябва да се разглежда като една от най-големите грешки във военната история.
Стивън Амброуз
Ще вляза в моите треньорски баджове, след като дните ми в Англия приключат и имам време в международната си почивка.
Стивън Джерард
За мен съпротивата наистина приема формата си в гласове в главата ми, които ми казват защо не мога да направя нещо или защо трябва да го отложа за друг ден, да прокастинирам за друг ден.
Стивън Пресфийлд
Според моя опит съпротивата винаги се проявява, когато се опитвате да преминете от по-ниско ниво към по-високо ниво или да се идентифицирате с по-смела част от себе си или с по-висшата си природа. Така че това е тази отрицателна отблъскваща сила. Това е вид дракон, който трябва да убиваме всеки ден, ако сме артисти или предприемачи.
Стивън Пресфийлд
Един ден посетих един човек, който е направил богатство като брокер. Той седеше в офиса си с компютъра си. Наемам хора от тук и сключвам сделки от тази стая, каза ми той. След това ме заведе в търговската зала. Никой не говореше с никой друг, мястото беше тихо като гробница, всички седяха там и гледаха своите терминали - страхотна дума, терминал. Казвам ви, това ме плаши.
Стъдс Търкъл
Ако не можете да промените всичко наведнъж, тогава поне работете върху промяната на нещо всеки ден. Станете агресивни в битката си с егото. Вероятно нямате нужда от всички неща, които то иска. Имате нужда от надежда, дисциплина, творческа изява, любов и спокойствие – това са важните неща. Помнете, че когато сте балансирани, едно стъпало ще ви отведе до следващото. Но рядко ще видите цялото пътуване или всички отговори наведнъж.
Стюарт Уайлд
Сега изпращаме имейли, туитваме и пишем толкова много, че едно телефонно обаждане идва като нова изненада. Получавам текстови съобщения на мобилния си телефон през целия ден и той звучи, за да ме предупреди, че някой ми е изпратил съобщение във Фейсбук или отговор или директно съобщение в Туитър, но рядко звъни.
Сюзън Орлийн
Болката беше толкова дълбока и толкова сурова. Имаше дни, в които щях да умра, само за да забравя. Проблемът беше, че не можех да разбера как да я избия от ума си. Как се убива такава болка?
Тед Декър
В живота си имах хора, които не се отказваха от мен: майка ми, леля ми, учителят ми по наука. Имах индивидуална логопедия. Имах бавачка, която прекарваше цял ден в игри с мен.
Темпъл Грандин
Хората обикновено смятат ходенето по вода или във въздуха за чудо. Но мисля, че истинското чудо не е да ходиш нито по вода, нито във въздуха, а да ходиш по земята. Всеки ден сме въвлечени в чудо, което дори не разпознаваме: синьо небе, бели облаци, зелени листа, черните, любопитни очи на дете - нашите собствени очи. Всичко е чудо.
Тик Нят Хан
Архитектурата е дисциплина, която изисква време и търпение. Ако човек прекара достатъчно години за писане на сложни романи, някой ден би могъл да изгради уважавано хайку.
Том Мейн
В края на деня филма трябва да е хубав, да е забавен и да накара хората да си мислят "Хей, нямаше как да прекарам времето си по-добре"
Том Ханкс
Ако сте смешни, ако има нещо, което ви кара да се смеете, тогава всеки ден ще е наред.
Том Ханкс
При всеки има мечта, която го сгрява даже в най-хладните нощи. Мечта, която не му излиза от главата. И даже ако ти е съдено да останете в самота до края на дните си, тази мечта винаги ще те съпровожда. Така че аз бих вложил всичко в такава мечта.
Том Харди
Със сигурност, така или иначе, един работен ден от осем или девет часа, който не е разделен от дрямка, е просто твърде много за едно човешко същество ден след ден, особено в горещо време.
Том Ходжкинсън
Сиестата осигурява приятно отклонение от работния ден и също така има практическа стойност, що се отнася до производителността. Уинстън Чърчил имаше добра дълга сиеста всеки ден по време на Втората световна война и каза, че това е нещото, което му позволява да се справи с напрежението.
Том Ходжкинсън
Тези дни изглеждаме по-обвързани с нашите шефове от всякога. Ние дори идентифицираме себе си с работата, която вършим: "Какво работиш?" е първият въпрос, който си задаваме на партита, сякаш длъжността може да изрази фундаментална истина за нашата личност.
Том Ходжкинсън
Ако си прекарал деня си в добри дела, вечерта ще изпитваш радост.
Тома Кемпийски
В края на деня телевизионното предаване е най-добрата работа в света. Трябва да отида, където искам, да ям и пия каквото си поискам. Стига само да хапвам пред камерата, други хора ще плащат за това. Това е подарък.
Антъни Бурдейн
Токио вероятно би бил чуждият град, ако трябваше да ям храна на един град до края на живота си, всеки ден. Трябва да е Токио и мисля, че по-голямата част от готвачите, които зададете този въпрос, биха отговорили по същия начин.
Антъни Бурдейн
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
100
Следваща