Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 20
Би бил изненадан колко малко знаеш дори за вчерашния ден.
Джак Керуак
"Десед дни, които разтърсиха света" на Айзенщейн - отидох да го гледам и бях толкова поразен от този филм, толкова поразен от киното, което може да се прави.
Франсис Форд Копола
Най-сигурният начин да запомните рождения ден на жена си, е да го забравите поне веднъж.
Джоузеф Косман
Докато не настъпи утрешният ден, няма да разбереш колко хубаво ти е било днес.
Леонард Луис Левинсън
"Поет съм на утрешния ден!" - каза ми. "Да поговорим за това в други ден!" - отговорих.
Станислав Йежи Лец
Това, което наричаме творческа работа, въобще не трябва да се нарича работа, защото не е. Предполагам, че Томас Едисън не е имал и един ден работа през последните петдесет години.
Стивън Лийкок
В чест на Нова година да се организират украсявания на елхи, да се забавляват децата, да се спускат с шейни от високо. А възрастните на пиянството да не наблягат – за това си има други дни.
Петър I
Колко хубав е животът в дните, когато публиката е талантлива!
Едит Пиаф
Не вземай утрешния ден в леглото с теб." - "Don't take tomorrow to bed with you.
Норман Винсънт Пийл
За да останеш верен на себе си, ще се наложи три пъти на ден да се отричаш от своята партия.
Жан Ростан
За да успеете трябва да бъдете по-находчив от останалите хора. Всичко, което трябва да направите, е да бъдете един ден преди тях.
Лео Силард
Голяма част от талантa е изгубен за света, заради липсата на малко смелост. Всеки един ден затрива напълно неизвестни хора, чиято плахост ги е предпазила да направят първоначалното усилие.
Сидни Смит
Предварителното планиране е характеристика на класата. Богатата и дори средната класа планират за бъдещите поколения, докато бедните многат да планират само за няколко седмици или дни.
Глория Стейнем
Замислете се за някой ден, от който сте наистина доволни в края. Това няма да е ден, през който сте се шляли, без да вършите нищо. Това ще е ден, през който сте имали страшно много неща за вършене и сте ги свършили всичките!
Маргарет Тачър
Превъзходството е процес, който трябва да изпълва всички наши дни.
Тед Ингстръм
Днешният ден – в неговата завършена характеристика – става разбираем само тогава, когато се превърне в брънка от сложния исторически процес.
Алексей Толстой
Патриотизмът не е само любов към Родината. Това е нещо мног повече... Това е съзнанието за своята неотделимост от Родината и неотлъчното преживяване заедно с нея на нейните щастливи и нещастни дни.
Алексей Толстой
Ако един ден скоростта ме убие, не плачете, защото аз се усмихвах.
Пол Уокър
Докато съм жив няма да забравя този ден..., когато вдигнах ръка и положих клетва за гражданство. Знаете ли колко горд бях тогава? Бях толкова горд, че цял ден се разхождах с американското знаме на раменете си.
Арнолд Шварценегер
Като средство за живот в обществото аз бих предложил големия град. В наши дни това е единствената пустиня, която ни е достъпна.
Албер Камю
Може би няма дни от нашето детство, които да сме изживели по-пълно от тези, прекарани с любима книга.
Марсел Пруст
Никой не трябва да излиза в света, за да започне деня, докато не застане под кръста, за да получи Божията любов.
Макс Лукадо
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
100
Следваща