Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 16
Беше един от онези мартенски дни, когато блестеше горещото слънце и студеният вятър духа, когато е лято на слънце и зимата е в сянката.
Чарлз Дикенс
Революцията е направена чрез човешки същества, но хората трябва да изковават революционния си дух всеки ден.
Ернесто Че Гевара
Денят на добрите дела се основава на простата идея, че всеки човек може да направи добро дело в полза на другите и на планетата. Дори една усмивка, която озарява деня на някой друг, е добро дело. Инициирах Деня на добрите дела, за да разпространявам посланието, че всеки може да даде от себе си, според желанието на сърцето си.
Шари Арисон
Вярно е, че не съм от онези, които се смеят на утопии. Утопията на днешния ден може да стане реалността на утрешния ден. Утопиите са замислени чрез оптимистична логика, която разглежда постоянния социален и политически прогрес като крайна цел на човешкото начинание; песимизмът би хвърлил безнадеждно човечеството в свеж катаклизъм.
Шарл Албер Гоба
Щастлив е този, който в черни дни съхранява чистотата на сърцето си.
Шарл дьо Костер
Днес е утрешният ден, който ви беше обещан вчера.
Шон Тан
Понякога денят започва с нищо за очакване...
Шон Тан
Той я обичаше, разбира се, но по-добре от това, той я избираше, ден след ден. Избор: това беше нещото.
Шърман Алекси
Изучавах небето като астроном, само че беше ден и нямах телескоп, така че бях просто идиот.
Шърман Алекси
Всичко може да се промени за един ден.
Арундати Рой
Това е просто въпрос на сила на волята. В деня, в който решите, че е свършило, свърши. Никога не го преодоляваш.
Юнот Диаз
Работя осем часа на ден, но не пиша през цялото това време. Мисля, редактирам, гледам нещо нагоре. Мисленето е това, което правя много.
Барбара Т. Бредфорд
Животните не лъжат. Животните не критикуват. Ако животните имат мрачни дни, те се справят по-добре от хората.
Бети Уайт
Автентичността е колекция от избори, които трябва да правим всеки ден. Става въпрос за избора да се появиш и да бъдеш истински. Изборът да бъда честен. Изборът да оставим истинското си Аз да бъде видяно.
Брене Браун
Трябва да позволим всеки ден от живота ни да представлява здравословно затваряне сега! Когато живеем за любов, това е най-естествено, защото всички наши асоциации ще бъдат качествени асоциации, в които споделяме нашето състрадание, решителност и осъзнавания и получаваме същото от другите. Това е технологията за това как да празнуваме живота сега и да живеем с подходяща подготовка и откъсване, така че да овладеем науката за умиране преди смъртта, така че да се свържем с би трябвало и неговия дом - духовния свят. В края на краищата смъртта е да премахне всичко фалшиво и второстепенно. Аз съм този нисък просяк, който отчаяно се опитва да умре, преди да умре.
Бхакти Тиртха Свами
Помислете за състоянието на ума си - вашето съзнание - преди да заспите. Това е изключително важно. Поемете ангажимент да отделите поне петнадесет минути за одухотворяване на съзнанието си преди лягане. Прочетете нещо духовно, слушайте духовен дискурс или музика или участвайте в дискусия на духовна тема. Избутайте настрана хаоса и объркването, които са били част от деня ви, и се съсредоточете върху духовната реалност. По този начин ще се подготвите за следващите шест до осем часа сън. Ако си позволите да се съсредоточите духовно, ще предоставите по-малка възможност на негативните елементи да навлязат в сънищата ви. Тогава можете да се възползвате най-много от състоянието на сън.
Бхакти Тиртха Свами
Любовта и спокойствието ни защитават. Те ни позволяват да преодолеем проблемите, които животът ни подава. Те ни учат да оцеляваме... да живеем сега... да имаме смелостта да се изправяме срещу всеки ден.
Бърни С. Сийгъл
В наши дни всичко се увеличава много бързо от медиите - най-малкото подхлъзване може да се превърне в катастрофа.
Валери Трирвайлер
Съществото, известно като човек, разбира се, е много интелигентно, способно е да произвежда почти всичко - от слухове до бебета с епруветки и въпреки това унищожава два до три вида всеки ден. Това е абсурдът на човека.
Гао Синдзиен
Не знаех какво е да бъдеш щастлив цял ден в даден момент, едва за един час.
Георг Брандес
Шест часа на ден живеех в училищна дисциплина в активни сношения с хора, никой от които не беше познат на тези вкъщи, а останалите часове от двайсет и четири, които прекарах у дома, или с роднини на хората у дома, никой от които са били известни на никого в училище.
Георг Брандес
Дните са дълги, но годините са къси.
Гретхен Рубин
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
100