Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 12
Трябва да се стремим всеки ден, така че тази любов към живото човечество да се трансформира в действителни дела, в действия, които служат за примери, като движеща сила.
Ернесто Че Гевара
Защото в крайна сметка свободата е лична и самотна битка и човек се сблъсква със страховете от днешния ден, така че тези от утрешния ден да бъдат ангажирани.
Алис Уокър
Има хора, които стават по-умни, ако не кажат нито дума на никого в продължение на осем последователни дни.
Карл Краус
Най-после преди два дни успях – не поради тежките си усилия, а с благодатта на Господа. Като внезапна светкавица загадката беше решена. Не мога да кажа каква беше проводящата нишка, която свърза това, което знаех преди, с това, което направи възможен моя успех.
Карл Фридрих Гаус
Един ден той каза: За душата има удовлетворение от по-висш тип; материалът изобщо не е необходим. Независимо дали прилагам математиката към няколко буца мръсотия, които ние наричаме планети, или към чисто аритметични задачи, все е едно и също; последните имат само по-висок чар за мен.
Карл Фридрих Гаус
Добри дни, те идват зад най-странните ъгли.
Колъм Маккан
Нека това бъде урок за всички нас, каза проповедникът. Някой ден ще вървиш в мрака и истината ще лъсне, а зад теб ще има живот, който никога повече не искаш да видиш.
Колъм Маккан
И изведнъж си мисля, докато го гледам от другата страна на масата, че това са дните, каквито ще бъдат. Това е бъдещето, както го виждаме. Отклонението и статиката. Увереността и съмнението.
Колъм Маккан
Родителите ми казваха: "О, един ден той ще бъде режисьор". Исках да бъда актьор.
Куентин Тарантино
Всеки ден е нова възможност. Избрах да направя този ден страхотен.
Луиз Хей
Вашите мисли и вярвания от миналото са създали този момент и всички моменти до този момент. Това, което сега избирате да вярвате, мислите и казвате, ще създаде следващия момент и следващия ден, следващия месец и следващата година.
Луиз Хей
Никой не е казал, че си длъжен да се усмихваш, но чувството за хумор може да ти помогне да пренебрегнеш непривлекателното, да изтърпиш неприятното, да се справиш с неочакваното и да се усмихваш през целия ден.
Ан Ландърс
Когато хората кажат за мен: "Тя си има всичко." Аз имам един отговор: "Никога не съм имала утрешния ден."
Елизабет Тейлър
Някой може да ти стане близък само за три дни. А друг, който живее с теб от години, може така и да не узнае кой е любимият ти цвят.
Ерих Мария Ремарк
Даже тези велики събития, които още не са се случили, ще останат някога просто във вчерашният ден.
Уди Харелсън
Един ден за образованият човек е по-дълъг и от най-дългия век на невежият.
Посидоний
Луната прави обиколка на небето за двадесет и осем дни плюс около час и със завръщането си в знака, от който е тръгнала, завършва един лунен месец.
Витрувий
Един от най-важните дни в живота ми беше, когато се научих да карам колело.
Майкъл Палин
Как човечеството отлага от ден на ден най-доброто, което може да направи, и най-красивите неща, на които може да се наслаждава, без да мисли, че всеки ден може да е последният, а това изгубено време се губи вечността!
Макс Мюлер
Не забравяйте, че не винаги ще печелите. Някои дни най-находчивият индивид ще вкуси поражението. Но в този случай винаги има утре - след като сте направили всичко възможно, за да постигнете успех днес.
Максуел Малц
Господи, ако нашата цивилизация може да изтрезнее дори за два дни, тя би умряла на третия от угризение на съвестта...
Малкълм Лоури
Средният възрастен се смее 15 пъти на ден; средно дете, повече от 400 пъти.
Марта Бек
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
100
Следваща