Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 11
Щастлива съм, че не съм интересна за списанията, пишещи за знаменитости. Тях ги интересуват млади актьори, чиито живот изобилства от събития: качили килограми, свалили килограми, забелязан на курорт с някоя, забелязана на басейн с някого. Всеки ден те носят сензации. А за мен пишат скучно: винаги съм във форма и съм омъжена за един и същ човек от вече много години.
Сигорни Уийвър
Ние се забавлявахме тази вечер...като се има предвид, че всички ще умрем някой ден.
Стив Мартин
Молитва: ключът на деня и ключалката на нощта.
Томас Фулър
Няма начин да имате събитие като 11 септември и да очаквате нещата да останат същите. В този ден те убиха 3000 души в Ню Йорк и ако можеха, щяха да убият 300 000.
Тони Блеър
Любов е, тогава когато искаш да пееш ден и нощ. Без хонорар или мениджър.
Франк Синатра
Винаги съжалявам, че не съм толкова мъдър, колкото в деня на моето раждане.
Хенри Дейвид Торо
Бракът не е съществително; това е глагол. Това не е нещо, което получавате. Това е нещо, което правите. Това е начинът, по който обичате партньора си всеки ден.
Барбара де Анджелис
Ако нямате нищо против да миришете на фъстъчено масло за два или три дни, фъстъченото масло е адски добър крем за бръснене.
Бари Голдуотър
Вчерашният ден е спомен, а утрешния никога няма да бъде такъв, какъвто очакваме.
Боб Дилън
Животът е кратък, даже и да доживееш до деведесет. Живей на пълни обороти - ето това мисля. Цени всеки миг, всеки час, всеки ден, понеже няма да успееш и да мигнеш с очи, когато всичко приключи. Абсолютно уверен съм, че за повечето хора смъртта настъпва неочаквано.
Брус Уилис
Всичко е забавление; критиката вече е забавление и изглежда, че френските режисьори са се събудили един ден и изведнъж са разбрали, че вече не са подкрепени.
Вим Вендерс
Само този заслужава сила, която всеки ден я оправдава.
Даг Хамаршелд
Всичко което виждам около мен, ме кара да мисля за това, че аз вече не съм способен да различа деня на страшният съд от обикновен ден.
Денис Хопър
В революциите на днешният ден е по-лесно да се сражаваш с камера, отколкото с автомат, а в някои случаи, автоматите не са необходими въобще. Битката на свободните умове ще бъде спечелена в кината, а не в танков бой.
Денис Хопър
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Всеки човек, появил се в нашият живот е учител! Някой учат нас да бъдем по-силни, някои - по-мъдри, някои ни учат да прощаваме, някои - да бъдем щастливи и да се радваме на всеки ден. Някои съвсем не ни учат - просто ни трошат, но и от това ние получаваме опит. Цени всеки човек, даже ако той се е появил за миг. В края на краищата, в това че се е появил, няма нищо случайно!
Джеки Чан
Имам навика да стоя буден до късно, не защото съм на парти, а защото това е единственото време от деня, когато съм сам и не трябва да репетирам.
Джим Кери
Тоталитарното управление установява неопровержими догми и ги мени ден след ден.
Джордж Оруел
Един ден ще ме попиташ кое е по-важно? Моят или твоят живот? Аз ще кажа моят и ти ще си тръгнеш, без да знаеш, че ти си моят живот.
Джубран Халил Джубран
Преминавайки през деня си с въображение, преди да започнете, можете да започнете да действате успешно всеки момент.
Дороти Бранд
Някой ден старата барака, която наричаме светът, ще се разпадне. Как, не знаем и всъщност не ни интересува. Тъй като нищо няма истинска същност, а животът се върти в празнотата, началото и краят му са безсмислени.
Емил Чоран
Родени в затвор, с тежести на раменете и мислите си, не можахме да стигнем до края на нито един ден, ако възможностите да прекратим всичко това не ни подтикнаха да започнем на следващия ден отначало.
Емил Чоран
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
100
Следваща