Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 100
Не знам дали могат да се правят предизобрни агитации все още, но ще рискувам и ще ви кажа: очакват ви светли и слънчеви дни, ако изберете... времето.
Емил Чолаков
Силни ветрове и качествени студове ще ни обливат и нас тези дни.
Емил Чолаков
При нормална лагерна храна затворникът пътник има "изпражнения” по веднъж на пет дни, не по-често.
Варлам Шаламов
Господин Дьо Брьой, който се възхищава само от достойнствата на военните, каза един ден: "Този прехвален Волтер, когото никак не ценя, е написал все пак един хубав стих: "Първият крал бе щастлив воин."
Никола дьо Шамфор
Когато бил млад и беден, абат Ренал приел да отслужва места всеки ден срещу двадесет су. Щом позабогатя, той я отстъпил на абат Дьо Ла Порт, като се удържал осем су. Последният на свой ред също се измъкнал от нищетата и прехвърлил месата на абат Динуар, като му удържал четири су плюс частта на абат Ренал. Така с двете удръжки нещастната меса носела на абат Динуар само осем су.
Никола дьо Шамфор
Самовлюбеният глупак господин Дьо Сурш бил дребен, тъмнолик, с отблъскващ вид и приличал на бухал. Един ден, като си тръгвал, той казал: "От две години насам за пръв път ще спя вкъщи." Епископът на Агд се обърнал и като му видял физиономията, попитал: "Господинът досега по клоните ли е спал?"
Никола дьо Шамфор
Господин Дьо Ласе, много кротък човек, казваше, че би трябвало сутрин да гълтаме по една жаба, та ако след това ни се наложи да прекараме деня в обществото, нищо вече да не ни се струва отвратително.
Никола дьо Шамфор
Една девойка, чиято майка беше ревнива и безкрайно не одобряваше тринадесетте й години, ми каза един ден: "Все ми се ще да й поискам извинение, че съм се родила."
Никола дьо Шамфор
И до ден днешен съжалявам, че през 1990 г. отхвърлих сценария на филма "Телма и Луиз". Можех да целуна Брад Пит, а това направи Джина Дейвис. Яд ме е, че пропуснах страхотна възможност.
Шер
Най-голямото удоволствие е да правиш нещо, да създаваш, без значение дали е кошница или книга. Непосредствено щастие е да виждаш как изпод ръцете ти излиза нещо, расте от ден на ден и накрая бива завършено.
Артур Шопенхауер
Ден денувам – кътища потайни нощ нощувам – пътища незнайни; няма тато, нито мама – тато да ругае, мама да ридае... Леле моя ти Пирин планино! Море черно цариградско вино. С враг врагувам – мяра според мяра, с благ благувам – вяра зарад вяра; нямам братец, ни сестрица – братец да ме хвали, а сестра да жали... Леле моя сабя халосия! Море люта одринска ракия. Бог богува – нека си богува, цар царува – века ли царува? Нямам либе, първа обич – мене да очаква и да ме оплаква... Леле моя пушка огнебойка! Море тънка солунска девойка.
Пейо Яворов
Предишна
1
...
97
98
99
100
(Текуща)
Следваща