Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ден" - страница 10
Работя над шахмата по 8 часа на ден – принципно.
Александър Алехин
Трябва да се съгласите, че един от най-добрите начини да си спечелите репутация на опасен гражданин в наши дни е да повтарята същите фрази, които бащите-основатели са използвали в борбата за независимост.
Чарлз Биард
Никой приятел няма да защити съпруг, който подарява на жена си електрически тиган за рождения й ден.
Ерма Бомбек
Смисълът на живота е в красотата и силата на стремежите към целите - и трябва всеки ден от битието да има своя някаква висока цел.
Максим Горки
Постепенно магията на острова се спуска над нас, леко и полепващо като цветен прашец. Всеки ден имаше своето спокойствие и безвремие, и ти се приисква никога да не свърши. Тъмната кожа на нощта се отлепва и нас ни очаква нов ден – бляскав и цветен – като детска рисунка и със същия оттенък на нереалност.
Джералд Даръл
През целия ден не можах да си спомня думата "гилотина". Главата ми се бранеше.
Станислав Йежи Лец
Рождеството е ден, който вмества цялото време в едно.
Александър Смит
Моето правило е винаги да си върша работата за деня през деня.
Артър Уелсли Уелингтън
Ако моят съсед бие жена си ежедневно, а аз не бия никога моята, според статистиката и двамата бием жените си през ден.
Джордж Бърнард Шоу
Обичам те. Аз съм себе си заради теб. Ти си всяка причина, всяка надежда, всяка мечта, която някога съм имал. И няма значение какво ще стане между нас, всеки ден, в който сме заедно, е най-прекрасният ден от моя живот. Винаги ще бъда твой.
Никълъс Спаркс
Ако видиш крастава жаба да скача посред бял ден, знай, че нещо иска да отнеме нейния живот.
Чинуа Ачебе
Всяка догма има своя ден.
Антъни Бърджес
Съвършенството на характера се изразява в прекарване на всеки ден като последен в живота.
Марк Аврелий
Нужно е добре да изучите своят враг, тогава някой ден може да го превърнете в свой приятел.
Маргарет Тачър
Първи април. В този ден ни се напомня, какво представляваме ние в течение на останалите триста шейсет и четири дни.
Марк Твен
Няколко дни в човешкия живот може да се сравнят със скалите: вие се качвате върху тях с невероятен труд, без да виждате края и ръба на пътя. В други дни е като равнините: да се движат по тях лесно, бързо и без затруднения.
Марсел Пруст
Ако те могат да ви обичат, без да знаят много за вашата личност, тогава някой ден те също могат да започнат да ви мразят.
Мерилин Монро
За да не съжаляваш за нищо, човек трябва да живее всеки ден, сякаш е последният.
Анджелина Джоли
Щастието, като пролетта, всеки ден променя своят облик.
Андре Мороа
Като приключи деня, забравете за него. Всичко, което сте могли сте направили.
Ралф Уолдо Емерсън
Ако човек ден и нощ мисли за смъртта, той би станал Уди Алън.
Рей Бредбъри
Сидни прекарваше много време в леглото ми тези дни. За съжаление, без мен.
Ришел Мийд
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
100
Следваща