Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сила" - страница 4
Бог да ми даде сили да се изправя пред факт, макар че ме убива.
Томас Хъксли
Хората са склонни да грешат силата на чувството си за силата на спора си. Разпаленият ум възмущава студения досег и безмилостния контрол на логиката.
Уилям Гладстон
Интригата е силата на слабия. Даже на глупака му е достатъчно ума, за да вреди.
Уилям Шекспир
По-добре да се удари света от силата на нашият пример, отколкото от примера на нашата сила.
Бил Клинтън
Хвилищевски яде червени боровинки, опитвайки се да не се намръщи. Той чакаше всички да кажат: каква сила на характера! Но никой не каза нищо.
Даниил Хармс
Широта на ума, сила на въображението и активност на душата - ето това е гений.
Дени Дидро
Знанието е най-демократичният източник на сила.
Алвин Тофлър
Не позволявайте на нещата, които не са под ваша власт, да ви пречат да правите, това което е по силите ви.
Джон Удън
Силата ти е просто случайност, произтичаща от слабостта на другите.
Джоузеф Конрад
Борбата е единственият ефективен начин за борба с войната; Неговата цел е унищожаването на вражеските сили като средство за прекратяване на конфликта.
Карл фон Клаузевиц
Ето защо обичах технологията: ако я използвате правилно, тя може да ви даде сила и уединение.
Кори Доктороу
Красота: сила, с която помощ жената очарова любовника и държи в страх мъжа.
Амброуз Биърс
Човек достига нещо само когато вярва в собствените си сили.
Лудвиг Фойербах
Моята единствена сила е моето упорство.
Луи Пастьор
Външността на жената - каквито и да са силата или широтата на нейния ум, каквато и да е важността на нейните занимания - винаги ще бъде или подкрепа, или препятствие в историята на нейния живот.
Ан дьо Стал
Не се молете за лесен живот, молете се да имате силата да се справяте с трудностите в него.
Брус Лий
Съществува само една непреходна сила, която преживява династии, догми и класи – силата на творческия труд.
Жан Жорес
Изкуството може би тогава се проявява най-силно, когато не разбираш откъде идва силата.
Иля Еренбург
Доверието е мъжество, верността - сила.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Силата на жената не е в това, което говори, а това колко пъти го казва.
Марсел Ашар
Суровите мисли и яростните сили са мое състояние. Не знам кой съм. Нито това кой бях. Не чувам и звук. Болката е наблизо и няма да бъде като никоя друга преди.
Норман Мейлър
Във всяка общност има работа за вършене. Във всяка нация има рани, които трябва да се лекуват. Във всяко сърце има силата да го направи.
Мариам Уилямсън
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
100
Следваща