Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дете" - страница 96
Винаги съм знаела, че ми е някак скучно; редовният живот на дете не ми пасваше.
Кристина Ричи
Едно от най-често срещаните погрешни схващания в историята на човечеството е, че уж можете да компенсирате със задна дата, че не сте с децата си, докато са били малки.
Кристина Улсон
Истина е, децата са длъжни - докато останат деца - да бъдат ръководени от родителската власт, но в същото време са длъжни да се подготвят за това, че не винаги ще останат деца.
Кристоф Виланд
Мисля, че има все по-голямо погрешно схващане, че децата няма да реагират на нещо, защото това е и за възрастни. Мисля, че често това се подценява.
Кристофър Нолан
Всеки път, когато едно лозе се предава на децата, то трябва да бъде разделено, ... Никой няма достатъчно голям парцел, за да си изкарва прехраната.
Кърмит Линч
Въпреки че всяка страна има различен културен произход и социални традиции, думата "мама" може да предизвика универсални емоционални реакции. Освен това поведението на децата е много сходно отвъд границите. Отношението на децата към мама и склонността им да я забравят са сходни по целия свят...
Кюн-сук Шин
В целия наш свят няма нищо по-красиво от щастливото лице на дете.
Л. Франк Баум
Кремацията с гаранция освобождава човек от страха да се съживи след смъртта, ако някой вярва, че това е възможно днес. Въпреки това, мили деца, няма от какво да се страхувате – сега мъртвите не оживяват. Който е регистриран като мъртъв, е мъртъв.
Ладислав Фукс
Мисля, че децата са невероятно разбиращи читатели. Мисля, че трябва да им отдадем цялата заслуга на света. Те искат да знаят истината.
Алън Грац
Мина миг преди тя да отговори. И в този момент тя осъзна, че това, което е изчезнало от нея, е детето в нея, тя е преминала ръба, от който няма връщане назад. Която и да е била, тя вече не е била. И животът й, за добро или лошо, никога повече няма да бъде такъв, какъвто е бил.
Алън Фолсъм
Съществуват значителни доказателства, че образованието и грамотността на жените обикновено намаляват смъртността на децата.
Амартя Сен
Никой човек не може да знае какво означава животът, какво означава светът, докато няма дете и не го заобича. И тогава цялата Вселена се променя и никога повече нищо няма да изглежда точно както преди.
Лафкадио Хърн
Детето започва да упражнява към себе си същите форми на поведение, каквито другите са упражнявали към него.
Лев Виготски
Детето в утробата на майката не принадлежи на никой етнос. То е извънетнично.
Лев Гумильов
Всеки родител иска детето му да порасне, за да бъде добър, мил, полезен човек, верен.
Лев Давидичев
Тя би искала да разшири хоризонтите на тези деца, обречени да станат разумни хора от средната класа, едновременно сервилни и авторитарни. Обречени да бъдат страхливци.
Лейла Слимани
Обичам да гледам на произведения на изкуството през очите на дете.
Лейла Слимани
Бавачка е жена, която живее в апартамент, но апартаментът не е неин. Тя отглежда деца, учи ги как да ходят, как да говорят; тя им дава храна - но тези деца не са нейни деца. Така че тя е на много двусмислено място.
Лейла Слимани
Трябва да се борите срещу всички неща, които ще ви пречат да пишете, защото животът не върви с писането. Винаги ще имаш нещо по-важно за вършене: ще трябва да водиш децата си на училище, ще трябва да сготвиш нещо, трябва да се срещаш с приятели. Но трябва да се бориш, ако искаш да пишеш.
Лейла Слимани
Когато бях малко момиче, първата ми връзка със света беше като читател. Понякога изпитвам носталгия по онези времена, по всички емоции, които изпитвах като дете - откривайки романи, откривайки Дикенс, Балзак или Достоевски. Исках да бъда като тези мъже.
Лейла Слимани
В Мароко се настоява за авторитет. Децата не се насърчават да говорят пред родителите си. Родителите ми не бяха такива. Бях от типа момиче, което можеше да каже на баща си: "Не, това, което казваш, е абсолютно невярно и не съм съгласна с теб."
Лейла Слимани
Искате децата ви да обичат бавачката, но в същото време искате да останете майка и искате да бъдете най-обичаната. Така че има нещо като ревност между майката и бавачката.
Лейла Слимани
Предишна
1
...
95
96
(Текуща)
97
...
100
Следваща