Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дете" - страница 100
Всяка песен е дете, което подхранвам и давам любовта си. Но дори и никога да не сте написали песен, животът ви е песен. Как да не може да бъде?
Майкъл Джексън
Пиша, за да забавлявам детето в мен, но желанието ми е историите ми да развличат по същия начин и другите деца.
Астрид Линдгрен
На децата не им липсва капацитет, а учители.
Джим Рон
Всеки възрастен, независимо дали е последовател или лидер, член на маса или елит, някога е бил дете. Някога е бил малък. Чувството за дребност образува субстрат в съзнанието му, неизкореним. Неговите триумфи ще бъдат измерени спрямо тази дреболия; пораженията му ще го обосноват.
Ерик Ериксън
Изглежда, че в мозъка на жените има една клетка по-малко, а в сърцето им една нишка повече, отколкото при мъжете. Нужно е било да са по-особено устроени, за да могат да подкрепят, да се грижат и да милеят за децата.
Никола дьо Шамфор
Никой не те подготвя на 7 години баща ти да ти казва, че е престъпник - ти си още дете и мислиш за игри и забавления, неща, които нямат много общо с реалността. Това ви принуждава да растете и узреете преди определеното време.
Пабло Ескобар
Децата винаги смятат родителите си за несъвършени.
Стоян Миленков
Има само един грях. И това е кражбата. Всеки друг грях е вариант на кражбата. Когато убиеш човек, открадваш му живота. Открадваш на жена му правото да има съпруг, на децата открадваш баща им. Когато казваш лъжа, крадеш правото на другия да знае истината. Когато мамиш, крадеш правото на почтеност.
Халед Хосейни
...на каква възраст се случва тази промяна, когато децата започват да защитават родителите от действителността?
Ю Несбьо
Нито една майка като цяло не съответства на представите на детето за идеалната майка – и обратното, явно, също.
Маргарет Атууд
Децата ги лъжат с бонбони, а възрастните с клетви.
Френсис Бейкън
Факт е, че има достатъчно храна в света за всички, но трагичното е, че голяма част от световните хранителни и териториални ресурси са заети за производство на месо и други храни от животински произход за заможните, докато милиони деца и възрастни страдат от недохранване и глад.
Лоудън Бело
Малко дете има хубава кукла. Детето обича куклата, но иска да я счупи, за да види какво има вътре. Ние сме същите.
Моника Белучи
Не мога да разбера, защо ме скъсаха по Американска история. Когато бях дете, тя беше толкова кратка.
Джордж Бърнс
Когато децата ни наричат изостанали и консерватори, ще се утешаваме с това, че нашите внуци ще им отмъстят за нас.
Ирина Вилде
Предметите, с които се обучават децата, трябва да съответстват на тяхната възраст, в противен случай има опасност у тях да се развие склонност към умуване, мода, тщестлавие.
Имануел Кант
Децата са наша утеха в старостта и ни помагат по-бързо да я достигнем.
Лайънел Кауфман
Рискът е любимото дете на Фортуна.
Кристина Кофта
Хората тук оредяват с увеличаването на надморската височина. Тибетците в тази част са ниски и мудни. Всички подвижни неща – облаците, стадата, кучетата, разветите знамена, жената, която крачеше с дете на гърба, и аз, бродягата, който тъкмо пристигаше – мърдахме като на забавен каданс.
Ма Дзиен
Екзистенциализмът е вид философия, която се създава за легендарните деца.
Норман Мейлър
Както бракът произвежда деца, така и децата произвеждат грижи, спорове и препирни.
Мери Уъртли Монтегю
Понякога се чувствам много млада, много малка даже. Някои пъти като дете. Нещо детско си нося в себе си. Не се чувствам възрастна. Не, не, не. Не нося това, което много хора имат много рано - едно такова достолепие добиват в поведението си – така може, пък така не може. Както искам, така си живея.
Стоянка Мутафова
Предишна
1
...
97
98
99
100
(Текуща)
Следваща