Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 9
Копнея да виждам сред зори цветя, лицето на Бог.
Мацуо Башьо
Ние сме боговете на атомите, които съставляват себе си, но също така сме атомите на боговете, които изграждат Вселената.
Менли Палмър Хол
Виждаме през 20-ти век една злощастна окопна война, в която психоанализата, в борба срещу интернализираната принуда и суеверие на определена доктрина, се е изразила атеистично. За разлика от това, теологията не е просто под подозрение, че говори бездушно за Бог. И теологията, и психологията, в стремежа си към човешкото здраве, се нуждаят една от друга като дясната и лявата ръка.
Ойген Древерман
Без Сатана, само с Бога, колко бедна вселена, колко банална музика!
Олаф Стейпълдън
Не се бойте от Бога - бойте се от самите себе си. Ти сам си творец за твоите ползи и причина за своите бедствия. Ада и рая се намират в твоята собствена душа.
Пиер Марешал
Морала няма нищо общо с религията... религията не само не служи като основа на морала, но е и враждебна спрямо него. Истинският морал трябва да бъде основан на природата на човек; религиозният морал винаги е закотвен само химери и на произвола на тези хора, които дават езика на бога, често противоречащ и на природата и на човешкия разум.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Тъй като винаги съм бил силно вярваща в Бога, знаех, че Той е с мен и само Той можеше да ме прекара през следващата стъпка.
Роза Паркс
Човекът е създаден в последния ден на сътворението, когато бог е вече уморен.
Марк Твен
Бог беше заченат от най-чистата Дева... подобаваше Девата да бъде сияйна с толкова голяма чистота, че не може да се зачене по-голяма чистота.
Анселм Кентърбърийски
Не знаем как Бог избира мъченици. Знаем, че те ни дават най-ценния дар, който притежават - самият им живот.
Сесар Чавес
Бог е любов, казват епископите. Да, знам, но любовта е ад.
Т. Х. Уайт
Любовта е най-големият подарък който Бог ни дава. Тя е безплатна.
Тараджи Хенсън
Вие ме наричате бог - аз се мръщя. Вие ме оженвате със Сатаната - и аз се смея. Опитайте да ме наречете човек... И аз, може би, ще ви повярвам.
Тил Линдеман
Нашата сериозна молитва е Бог благосклонно да даде благоденствие, щастие и мир на всички наши съседи и като благословия на всички народи и сили на земята.
Уилям Маккинли
Стил не е нещо, което се прилага. Това е нещо, което прониква. Това е от естеството на това, в което е намерено, независимо дали стихотворението, маниерът на бог, поведението на човека. Това не е рокля.
Уолъс Стивънс
Богът на Библията е и Бог на генома. Той може да бъде почитан в катедралата или в лабораторията. Творението му е величествено, страхотно, сложно и красиво.
Франсис Колинс
Бог никога не ни прави разумни за нашата слабост, освен да ни даде своята сила.
Франсоа Фенелон
Присъствието на Бога успокоява душата и я дава тишина и покой.
Франсоа Фенелон
Ако приемем, че човекът е подобие на Бог, тогава сме принудени да вярваме в теорията, че Бог е страхливец, идиот, извратеняк.
Хенри Луис Менкен
Власт от бога, а йерархия от властта.
Хенри Луис Менкен
Ако Бог е Бог, той не е добър. Ако Бог е добър, той не е Бог.
Арчибалд Маклийш
Бог изпрати Исус за пример, за да види дали можем да задържим и поддържаме Светия Дух в човешката плът.
Бени Хин
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
100
Следваща