Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 8
Природата олицетворява съвършенството, за да покаже, че това е образ на Бог. Но тя има недостатъци, за да покаже, че тя е само Негов образ.
Блез Паскал
Най-близкото, което всеки от нас може да дойде при Бога, е като обича истината.
Бъкминстър Фулър
В детството си молих бог за велосипед... а после разбрах, че бог работи по друг начин... откраднах велосипед и започнах да моля бог за прошка.
Ал Пачино
Когато Бог говори с хората, той не иска хората да чуят гласа му.
Гао Синдзиен
Има само едно добро определение на Бог: свобода, която допуска съществуването на всички останали свободи.
Джон Фаулз
Уверете се, че правите това, което Бог иска от вас --- тогава го направете с всички сили.
Джордж Вашингтон
Озлобеният атеист не толкова не вярва в Бог, колкото изпитва към него неприязън.
Джордж Оруел
Бог е метафора за това, което надхвърля всички нива на интелектуалната мисъл. Това е толкова просто.
Джоузеф Камбъл
Ако истината не беше скучна, науката отдавна щеше да премахне Бог. Но Бог, както и светците, е средство за избягване на тъпата баналност на истината.
Емил Чоран
В театъра режисьорът е Бог, но актьорите, уви, са атеисти.
Жарко Петан
Що се отнася до Страшният съд, мисля, че Господ Бог не ще може да съди грешниците, защото той ги познава много добре.
Карел Чапек
Ако Бог не обичаше моята музика, аз не бих я писал...
Клод Дебюси
Веднъж той ми каза, че няма по-добра вяра от наранената вяра и понякога се чудя дали това е правил през цялото време – опитвал се да нарани вярата си, за да я изпита – а аз бях просто още един камък в пътя на неговия Бог.
Колъм Маккан
Казват "Това което иска жената, това иска бог", - не не допълват, че само бог знае, какво иска тя!
Константин Мелихан
Бог прощава тези, които изобретяват това, което им е нужно.
Лилиан Хелман
Гърците са ни оставили прекрасна дума в наследство: "ентусиазъм" от "ен тео" което означава "бог, който е вътре"
Луи Пастьор
В думите "бог" и "религия" виждам тъмнина, мрак, вериги и камшик.
Висарион Белински
Мислиш ли, че Бог е направил света, за да се позабавлява сам, защото му е било скучно? Защото ако е така, той би трябвало да е доста непочтен.
Джак Керуак
Въпреки всички стремежи на хората, никой не може да произведе и един факт, който да подкрепи вярата в Бога.
Кларънс Дароу
Бог на всеки човек е съвестта му.
Менандър
Защото не трябва да строим храмове според едни и същи правила за всички богове еднакво, тъй като изпълнението на свещените ритуали варира в зависимост от различните богове.
Витрувий
От предписанието, в случай на хипоетрални постройки, отворени към небето, в чест на Светкавицата на Юпитер, Небето, Слънцето или Луната: защото това са богове, чиито подобия и проявления ние виждаме пред очите си в небето, когато е безоблачно и светло.
Витрувий
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
100
Следваща