Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 7
Чуй Бога в заповедите, за да те чуе Той в молитвите.
Йоан Златоуст
Да бъде близко или далече от Бога зависи от самия човек, защото Бог е навсякъде.
Йоан Златоуст
Да обичаш някого означава да го виждаш такъв, какъвто го е замислил Бог.
Фьодор Достоевски
Бог иска човек да изпълнява заповедите си като човек и с качеството, характерно за човешките същества.
Мартин Бубер
Всички имена на Бога остават осветени, защото са били използвани не само за да говорят за Бога, но и да говорят с него.
Мартин Бубер
Бог е любов, това е единствената истина, която аз изцяло признавам. Любовта е равна Бога.
Махатма Ганди
В свободата е скрита тайната на света. Бог иска свобода, и от там е произлязла трагедията на света.
Николай Бердяев
Аз не искам удобства. Аз искам Бог, поезия, истински опасности, искам свобода, и добро, и грях.
Олдъс Хъксли
Бог намира себе си, като създава.
Рабиндранат Тагор
Докато Бог чака храма му да бъде построен от любов, хората носят камъни.
Рабиндранат Тагор
И защо същият този Бог ми казва как да отглеждам децата си, когато трябваше да ги удави?
Робърт Ингерсол
Можете да направите всичко, което мислите, че можете. Това знание е буквално дар от боговете, защото чрез него можете да разрешите всеки човешки проблем. Това трябва да ви направи неизлечим оптимист. Това е отворената врата.
Робърт Колиър
Грешката - от бога. Затова не се старайте да поправяте грешката. Напротив, опитайте се да я разберете, да проникнете в нейния смисъл, да свикнете се нея. И ще настъпи освобождение.
Салвадор Дали
Индия, новият мит, колективната фантазия, в границите на които е възможно всичко; приказка, която може да се сравни само с два други могъщи мита: Пари и Бог.
Салман Рушди
Бог е жесток. Понякога ни кара да живеем.
Стивън Кинг
Бог винаги ни наказва за това, което не можем да си представим.
Стивън Кинг
Една унция жизнерадост си струва килограм тъга, с която да служим на Бога.
Томас Фулър
Не мога да понасям политици, които носят Бог на ръкавите си.
Тони Блеър
Бог може да прости на нас греховете, но нервната система - никога.
Уилям Джеймс
Аз вярвам в Бог. Боже. Боже, аз вярвам в Бога.
Уилям Фокнър
Бог - това е доброволната причина за всички неща.
Барух Спиноза
Да служиш на Бог означава да правиш добро на хората, но мнозина смятат, че молитвата е по-лесна форма на служба и я предпочитат.
Бенджамин Франклин
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
100
Следваща