Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 6
Човекът на XXI век е езичник: в него няма вътрешен свят, той много разрушава и малко създава, и, главното, той не чувства в своя живот присъствие на Бог.
Дейвид Бауи
Ако не си играем на Бог, кой ще го направи?
Джеймс Д. Уотсън
Сега аз съм футболен фанатик. Аз го знам, понеже за един ден аз осъзнах, че не съм никакъв футболен фанатик. Аз съм фанатик на Челси. Челси - това е единственият отбор, който умее да играе. Играчите на Челси, извън всяко съмнение, притежават на-впечатляващите репродуктивни органи. Сега Станфорд Бридж е моята църква. Хората, играещи там, - моите Богове.
Джереми Кларксън
...не дай си бог да излъжеш този, който вярва във всяка твоя дума.
Александър Валентинович Вампилов
За бога, дръж си езика и ме остави да обичам.
Джон Дън
Вероятно има Бог. Много неща са по-лесни за обяснение, ако има, отколкото ако няма.
Джон фон Нойман
Резолюция първа: Ще живея за Бога. Резолюция втора: Ако никой друг не го направи, аз пак ще го направя.
Джонатан Едуардс
Където има благочестива музика, Бог винаги е с благо присъствие.
Йохан Себастиан Бах
Всичко, което правим, трябва да бъде резултат от нашата благодарност за това, което Бог е направил за нас.
Лорин Хил
Не харесвам животните. Странно е, но не харесвам нито хората, нито животните. Колкото до Бог, той е започнал да ме отвращава.
Самюъл Бекет
Лъжата е религията на робите и господарите. Истината - е богът на свободния човек.
Максим Горки
Бог! Това е просто дума, една обикновена сричка за обяснение съществуванието на този свят.
Дени Дидро
Който не вярва в Бог, той приема цялата вина за този свят върху себе си.
Елиас Канети
В какво вярвам? В Бога, ако го има. (266)
Станислав Йежи Лец
Не питай Бога за пътя към небето, защото ще ти посочи най-трудния. (468)
Станислав Йежи Лец
Нима Бог е забравил за всичко, което съм направил за него?!
Луи XIV
Моли се и остави Бог да се тревожи.
Мартин Лутер
Най-печалното, което може да постигне душата, е, когато тя загуби вяра в Бога и в жената.
Александър Смит
За да живееш в самота, трябва да си животно или бог - казва Аристотел. Липсва третият случай - трябва да бъдеш и двете - философ.
Фридрих Ницше
Харесвам хората и искам и те да ме харесват, но си нося сърцето там, където Бог го е поставил – отвътре.
Франсис Скот Фицджералд
Ограничен от природата, но с безгранични мечти, човекът е паднал Бог, който си спомня небесата.
Алфонс дьо Ламартин
Говоря на Бог, но небето е празно.
Силвия Плат
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
100