Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 5
И Бог каза "Обичай врагът си", а аз му се подчиних и обичах себе си.
Джубран Халил Джубран
Математическите формули не могат да "принадлежат" на някого! Математиката принадлежи на Бог.
Доналд Кнут
Започвайте винаги с малко. В първият ден Бог е създал само небето и земята.
Емил Кротки
- Вярвате ли в Бога? - Аз не вярвам, аз знам.
Карл Густав Юнг
Има проблеми, на чието решение бих придал безкрайно по-голямо значение от тези на математиката, например докосване до етиката, или отношението ни към Бога, или относно нашата съдба и нашето бъдеще; но тяхното решение е изцяло извън нас и напълно извън областта на науката.
Карл Фридрих Гаус
Бог направи човек просто да чуе някаква похвала за това, което е направил през тези пет дни.
Кристофър Морли
Всеки ден хората се отклоняват от църквата и се връщат при Бога.
Лени Брус
Бог е комедиант, играещ пред публика, която е твърде уплашена, за да се смее.
Волтер
Той беше огорчен атеист. Това е този вид атеист, който не толкова не вярва в Бог, колкото просто не Го харесва.
Джордж Оруел
В крайна сметка герой е този, който спори с боговете и по този начин предизвиква дяволите да оспорват неговото схващане. Колкото повече може да постигне един човек, толкова повече може да бъде сигурен, че дяволът ще обитава в неговото творчество.
Норман Мейлър
Съществува една популярна заблуда за човека като нещо средно между животното и ангела. Всъщност човекът е преход между животното и Бога.
Норман Мейлър
Човек показва своя стремеж към своя Бог; но в своя демон той показва своята дълбочина на опит.
Маргарет Фулър
Какво можем да кажем за Бог? Нищо. Какво можем да кажем на Бог? Всичко.
Марина Цветаева
В религиите, загубили своята творческа искра, боговете в крайна сметка стават не повече от поетични мотиви или орнаменти за украса на човешката самота и стени.
Никос Казандзакис
Нека вашите деца бъдат като много цветя, взети назаем от Бога. Ако цветята умрат или изсъхнат, благодарете на Бог за летния заем от тях.
Самюел Ръдърфорд
Човек предполага, а Бог разполага.
Тома Кемпийски
Всемогъщият Бог е поставил пред мен две големи цели: потискането на търговията с роби и реформирането на нравите.
Уилям Уилбърфорс
След като човек е изоставил вярата в Бог, поезията е същността, която заема своето място като изкупление на живота.
Уолъс Стивънс
Като хора сме надарени със свобода на избор и не можем да прехвърлим отговорността си върху плещите на Бог или природата. Трябва да го вземем сами. Това е нашата отговорност.
Арнолд Джозеф Тойнби
Човек се ражда счупен. Той живее, като поправя. Благодатта на Бога е лепило.
Юджийн О'Нийл
Как изглежда Бог Отец? Въпреки че никога не съм го виждал, аз вярвам - както със Светия Дух - той изглежда като Исус на земята.
Бени Хин
Дали бях в тялото си или извън тялото си, както го написах, не знам. Бог знае.
Георг Фридрих Хендел
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
100
Следваща