Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 4
Не вярвам в Бога, така както не вярвам и в Майката Гъска.
Кларънс Дароу
Бог не е склонен да прави всичко и така да ни отнеме нашата свободна воля и дела от слава, която ни принадлежи.
Николо Макиавели
И Бог като нас страда от амбицията да направи съдбата по-необикновена, отколкото е била предвидена за Него – да, Бог е като мене, но малко повече.
Норман Мейлър
Бог може да е в детайлите, но богинята е във въпросите. Веднъж щом започнем да ги задаваме, няма връщане назад.
Глория Стейнем
Пристрастяването към кокаина е начинът на Бог да ви каже, че печелите прекалено много пари.
Робин Уилямс
Това, което Бог е предвидил за вас, се простира много по-далече отвъд всичко, което можете да си представите.
Опра Уинфри
Логиката е богът на мислещите.
Лион Фойхтвангер
Да обичаш друг човек е да видиш лицето на Бог.
Виктор Юго
Бог ни дава интелигентност, за да разкриваме чудесата на природата. Без този дар, нищо не е възможно.
Джеймс Клавел
За три неща не бързай да разсъждаваш: за Бога, докато не се утвърдиш във вярата; за чуждите грехове, докато не си спомниш твоите; и за бъдещето, докато не видиш изгрева.
Николай Велимирович
У Бог няма религия.
Махатма Ганди
Защото молитвата не е нищо друго, освен да бъдеш в условията на приятелство с Бога.
Тереза Авилска
Светлината, най-голямата дъщеря на Бог, е главна красота в сградата.
Томас Фулър
Бог да ми даде сили да се изправя пред факт, макар че ме убива.
Томас Хъксли
Получавам писма: "Помогнете ми да стана актьор". Отговарям "Бог помага!"
Фаина Раневска
Против глупоста и самите богове са безсилни.
Фридрих Шилер
Вярата в Бог е психологическо отражение на присъщия на бозайниците метод на възпроизвеждане.
Артър Кларк
Бог е създал котката за това, че при човек да има тигър, който да може да погали.
Виктор Юго
Може да сме изненадани от хората, които намираме в рая. Бог има меко място за грешниците. Стандартите му са доста ниски.
Дезмънд Туту
За бога, ще чуят ли, белите хора ще чуят ли какво се опитваме да кажем? Моля, всичко, което искаме от вас, е да признаете, че и ние сме хора.
Дезмънд Туту
Преди да можете да откраднете огън от боговете, трябва да можете да вземете кафе за режисьора.
Дейвид Мамет
Най-хубавото от всичко е, че Бог е с нас.
Джон Уесли
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
100
Следваща