Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 35
Когато хората ми ръкопляскат, казвам, не ръкопляскайте за мен, пляскайте за това, което Бог е направил.
Дани Трехо
Няма основателни причини да вярваме в бога.
Даниъл Денет
Хубаво е да оставите Бог да избере мъж за вас. Не се справяме толкова добре, когато сами ги избираме. Те завършват червила в чекмедже, всички онези грешни цветове, които според вас изглеждат толкова добре в опаковката.
Деб Калети
Молете се, сякаш всичко зависи от Бог, но работете така, както всичко зависи от вас.
Дейв Рамзи
Истинският дзадзен се предава всеки момент. Но предаване на какво? Наистина няма значение как ще го наречем: Бог или Дао, или Дхарма, или Буда, или истинската ни същност... Важен е актът на отпускане, предаване. Самият акт на отпускане ни отваря напълно.
Денис Генпо Мерцел
Защо Бог ми даде толкова великолепен талант? Това е проклятие, както и голяма благословия.
Албрехт Дюрер
В известен смисъл религиозният човек не трябва да има собствени реални възгледи и всъщност е самонадеяно от негова страна да има такива. По отношение на сексуално-любовните връзки, брака и семейните отношения, бизнеса, политиката и почти всичко останало, което е важно в живота му, той трябва да се опита да открие какво биха искали от него да прави неговият бог и неговият клир; и той трябва преди всичко да изпълнява техните поръчки.
Албърт Елис
Масонството е наука за символите, в която чрез тяхното правилно изучаване се установява търсене на истината, тази истина, състояща се в познаването на божествената и човешката природа на Бог и човешката душа.
Албърт Маккей
Светът трябва да живее. Ние сме само един вид сред милиардите. Боговете не ни обичат така, както обичат паяци или мечки, китове или водни лилии.
Дениъл Куин
Бог ни призова да бъдем Негови представители в нашата нация и в нашия свят. Изберете кандидати, които представят вашите възгледи и работете за избирането им.
Джеймз Добсън
Може би Бог има по-голям план за мен, отколкото аз за себе си.
Джейми Оливър
Благодаря на бог за пътешествието.
Джеймс Браун
Ясно е, че Писанието ни казва, че ни липсва способността да схванем безкрайния разум на Бога или начина, по който Той се намесва в живота ни. Колко арогантно от нас да мислим по друг начин! Опитът да се анализира Неговото всемогъщество е като амеба, опитваща се да разбере поведението на човека.
Джеймз Добсън
Бог да благослови референтните библиотекари.
Джеймс Лий Бърк
Понякога наистина искам да вярвам в Бог. Наистина се възхищавам в много отношения на хора, които имат вяра. Мисля, че трябва да е красиво нещо, в което да вярваш.
Джеймс Фрей
Защото Бог ни обича, но дяволът проявява интерес.
Дженифър Донъли
Това е още един грях. По-лошо от всички останали, които са непосредствени, насилствени и горещи... Това е осмият смъртен грях. Този, който Бог изостави, Надежда.
Дженифър Донъли
Само безнадеждните обичат Бога.
Дженифър Донъли
Не гледайте на молитвата като на молба към Бог да ми даде нещо, като някакъв тип космически капитан камбана, гледайте на молитвата като на моята комуникация с квантовата интелигентност, божествената интелигентност, която имаме там и така се проявяват нещата.
Джон Асараф
Ако сте писател с определен тип темперамент, тогава това, което наистина искате да направите, е да преоткриете света. Бог не беше лош писател, освен че беше реалист.
Джон Барт
През последните петдесет години науката е напреднала повече, отколкото през предходните 2000 години и е дала на човечеството по-големи правомощия над силите на природата, отколкото древните, приписвани на техните богове.
Джон Бойд Ор
Казва се, че онези, които боговете искат да унищожат, те първо подлудяват. Може да се окаже, че военната невроза, предизвикана от пропагандата на страх и омраза, е прелюдия към унищожение.
Джон Бойд Ор
Предишна
1
...
34
35
(Текуща)
36
...
100
Следваща