Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 34
Бог ни е лишил от климат, но ни е дал природни изкопаеми.
Вагит Алекперов
Любовта е свещена. Красотата е свещена. Цветята са свещени. Птиците са свещени. А свещеността носи парфюма на любовта и състраданието. Затова любовта и състраданието са ароматът на свещеността. Звучи доста поетично, но... Бог Е поезия.
Васант Лад
Бог направи човешкото тяло като машина с вградено остаряване.
Викас Сваруп
Моите възгледи като човек не бива да се бъркат с възгледите ми като учен - в момента, в който се опитате да смесите Бог и наука, ще имате проблеми. Метафизиката има своето място, а науката има своето място; не смесвайте двете.
Вилаянур Рамачандран
Хората, които смятат, че Бог е на тяхна страна, са способни на най-нечовешки постъпки.
Винс Флин
Бог е вътре във всеки от нас, а не във външни въображаеми атрибути... Основното е вярата в него... Бог обича всички и всичко такива, каквито са, без значение какво.
Виталий Гиберт
Според вашата вяра, нека ви бъде възнаградено! Вярвайте в най-доброто, бъдете сътворци с Бог и ще видите как животът ви ще се промени в посока на доброто и светлината! Не забравяйте: Чудесата се случват...
Виталий Гиберт
С изключение на Бог, който седи след началото на Вселената, всички други богове противоречат на предположенията на науката.
Алан Лайтман
Като учен, не вярвам, че науката някога ще открие дали Бог съществува. Нито вярвам, че религията някога ще го докаже.
Алан Лайтман
Следователно изгонете от сърцето си разсейванията на земята и насочете очите си към духовни радости, за да се научите най-сетне да почивате в светлината на съзерцанието на Бог.
Алберт Велики
Бог е танц, а танцът е нашият път към свободата, а свободата е нашето свято дело.
Габриела Рот
Сега живеем в светска хуманистична теокрация. Искам да го променя на правителство с Бог начело.
Гари Демар
Всички говорят за религиозна свобода, но никой не вярва. Така че нека бъдем откровени: трябва да използваме доктрината за религиозната свобода, за да придобием независимост за християнските училища, докато не обучим поколение хора, които знаят, че няма религиозен неутралитет, неутрален закон, неутрално образование и неутрално гражданско правителство. Тогава те ще се заемат с изграждането на библейски социален, политически и религиозен ред, който накрая отрича религиозната свобода на враговете на Бог.
Гари Норт
Потръпвам като си помисля, че Бог би направил нещо подобно чрез мен.
Георг Фридрих Хендел
Мислех, че видях лицето на Бог.
Георг Фридрих Хендел
Аз съм Гордън Рамзи, за бога: хората знаят, че съм непостоянен.
Гордън Рамзи
Хората са малки богове.
Готфрид Лайбниц
Когато апологет се опитва да бъде автономен в мотивираната си аргументация, той посочва, че смята Бог за по-малко сигурен от собственото си съществуване и че той дава по-голямо доверие в своите независими разсъждения, отколкото в Божието Слово.
Грег Бансен
Бог ме уби и едва след като ме превърна в някой, напълно различен от човека, който бях, ме върна към живота.
Дадзай Осаму
Винаги ми се струваше призивът към пазарните богове малко странен. Защо пазарът би поправял грешките, вместо да ги утежнява?
Дан Ариели
Когато наистина обичаш Бог, ти Му се подчиняваш.
Дана Греш
Създаден си като шедьовър и си един от изразите на Бог за красота. Ниски, високи, слаби, дебели, лунички, големи очи, малки... няма значение.
Дана Греш
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
100
Следваща