Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 32
Склонни сме да мислим: "Животът трябва да е справедлив, защото Бог е справедлив." Но Бог не е живот. И ако объркам Бог с физическата реалност на живота - като очаквам постоянно добро здраве например - тогава се подготвям за катастрофално разочарование.
Филип Янси
Молитвата е декларация за зависимост от Бог.
Филип Янси
В сърцето на евангелието е Бог, който съзнателно се предава на дивата, неустоима сила на любовта.
Филип Янси
Искаш доказателство, че има Бог? Погледни навън, гледай залеза.
Франк Перети
Убийството на един човек те прави убиец. Убиването на милион души ви прави крал. Убиването на всички тях ви прави Бог.
Франк Перети
Бог не пропилява нито грам от нашата болка, нито капка от нашите сълзи; страданието не идва по пътя ни без причина и Той изглежда ефикасен в използването на това, което издържаме, за да оформи характера. Ако сме пластични, Той взема нашите удари и натъртвания и ги оформя в нещо красиво.
Франк Перети
Човешката природа е да злоупотребява със знанието и властта, било то в областта на науката, правителството или Уолстрийт. Извадете Бог от картината и ще имате истински проблеми.
Франк Перети
Свободата на словото не е от полза за човек, който няма какво да каже, а свободата на поклонението не е от полза за човек, който е загубил своя Бог.
Франклин Делано Рузвелт
Вярвам, че Бог възнамерява, като ни дава интелигентност, да ни даде възможност да изследваме и оценим чудесата на Неговото творение. Той не е застрашен от нашите научни приключения.
Франсис Колинс
Ако Бог е реален и аз вярвам, че е, тогава той е извън природата. Следователно той не е ограничен от природните закони по начина, по който сме ние.
Франсис Колинс
Винаги се чувствам така, сякаш ми липсва мъдрост. Това успокоение, че човек може да поиска Бог за това и това ще се случи, със сигурност ме успокоява.
Франсис Колинс
Никога не съм чувал Бог да ми говори на глас. Това не съм преживявал.
Франсис Колинс
Бог е страхотен математик и физик.
Франсис Колинс
Много хора гледат на Господ Бог като на слуга, който трябва да направи за тях всичката мръсна работа.
Франсоа Мориак
Можем ли да бъдем несигурни къде ни е поставил Бог и където Той бди над нас като родител дете, което обича?
Франсоа Фенелон
Намерете богинята в себе си, вместо да търсите бога в някой друг.
Франческа Лия Блок
Никой, който не е напълно сляп, не може да не види, че Бог е събрал в жената цялата красота, на която е способен целият свят.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Единственият начин да определим истинската възраст на земята е Бог да ни каже каква е тя. И тъй като Той ни е казал, много ясно, в Светите писания, че е на няколко хиляди години и не повече, това трябва да реши всички основни въпроси на земната хронология.
Хенри Морис
Да запалиш една свещ към Бога и друга към дявола е принципът на мъдростта.
Хосе Бергамин
Бог трябва да говори с всеки човек на неговия собствен език, в неговите собствени идиоми. Вземете испански, китайски. Можете да изразите една и съща мисъл, но на различни хора трябва да използвате различен език. Същото е и в религията.
Хюстън Смит
Бог се определя от Исус, но не се ограничава до Исус.
Хюстън Смит
Не съм шовинист. Аз съм универсалист. Мисля, че Бог се взриви като духовен взрив, за да стартира осемте цивилизации, които съставят записаната история и религиите в тези цивилизации.
Хюстън Смит
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
100
Следваща