Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 31
Може да се каже, че наистина се покланяме на Бог, въпреки че ни липсва съвършенство; но не може да се каже, че Му се покланяме, ако ни липсва искреност.
Стивън Чарнок
По-малко нараняване за Него е да отрече Неговото същество, отколкото да отрече чистотата му; единият не Го прави Бог, а другият - деформиран, неприятен и отвратителен Бог. Който казва, че Бог не е свят, говори много по-лошо от този, който казва, че Бог изобщо няма.
Стивън Чарнок
Ако вървите по улицата и вървите по грешен път, помнете – Бог позволява обратни завои.
Сузи Орман
"Къде е Бог? Къде мога да го намеря?", питаме ние. Не осъзнаваме, че това е като риба, която трескаво плува през океана в търсене на океана.
Тед Декър
Бог очевидно е Бог и Раят очевидно съществува и всяка дума, изречена тук на земята, обръща глави нагоре там.
Тед Декър
Бог е с мен. Исус е близо. Духът е по-голям от моя страх.
Тед Декър
Бог да благослови корените! Тялото и душата са едно цяло.
Теодор Рьотке
Пишете от сърцето си, а Бог ще се погрижи за останалото.
Тери Макмилан
Години наред просто не харесвах тази идея за Бога, църквата.
Тим Алън
Истинската мъдрост винаги ни кара да угаждаме на Бог.
Антъни Дистефано
Раят ще бъде огромен, пъстър гоблен от живи същества. Бог е Бог на живота... Изглежда ли това твърде детско и глупаво, за да се вярва? Със сигурност се надявам да е така, защото това е сигурен знак, че е истина.
Антъни Дистефано
От безкрайното разнообразие на образите на човешката фантазия хората са сътворили безкрайно количество видове богове.
Томас Хобс
Смъртните нямаха нужда от бог, който да им нареди да се убиват. Те бяха напълно способни сами да намерят причини.
Труди Канаван
Някои казват, че СПИН е дошъл от маймуните и аз се съмнявам, че тъй като живеем с маймуни от незапомнени времена, други казват, че това е било проклятие от Бог, но аз казвам, че не може да бъде това.
Уангари Маатаи
Може ли човек да служи на Бога и на народа си в парламента?
Уилям Уилбърфорс
Бог и въображението са едно цяло.
Уолъс Стивънс
Когато забравя колко е талантлив Бог, поглеждам към морето.
Упи Голдбърг
Ако нещо се обърка, единственото нещо, което може да ви помогне, е Бог.
Феликс Баумгартнер
Вместо да гледам на Бог като на този, който ми помага да постигна целите си, сега е моя радост да помогна на Бог да изпълни божествената цел - да търся най-доброто за другите и да търся растежа на любимия, което ще рече всеки.
Филип Шелби
И все пак, докато чета историите за раждането на Исус, не мога да не стигна до заключението, че макар светът да е наклонен към богатите и могъщите, Бог е наклонен към аутсайдера.
Филип Янси
Силата, колкото и да е добронамерена, има склонност да причинява страдание. Любовта, бидейки уязвима, я поглъща. В точка на сливане на хълм, наречен Голгота, Бог се отрече от едното в името на другото.
Филип Янси
Когато се моля за друг човек, аз се моля Бог да отвори очите ми, за да мога да видя този човек така, както го вижда Бог, и след това да вляза в потока на любовта, който Бог вече насочва към този човек.
Филип Янси
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
100
Следваща