Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 30
Допустимо е да си бог на собствените си метафори.
Рейчъл Хартман
Строителят е като малък бог - някой, който прави нещата, не просто рисува.
Ренцо Пиано
Бог не е просто стартова точа на живота ви; Той е източникът му.
Рик Уорън
Никога не съм бил обиждан от омразни сатанисти за това, че не вярвам в своя дявол. Само като обичащи християни, че не вярват в техния Бог.
Рики Джървейс
Бих искал да благодаря на Бог, че ме направи атеист.
Рики Джървейс
Късметът не е магическа способност или дар от боговете. Вместо това е начин на мислене и поведение.
Ричард Уайзман
Ако искаш истината, ще ти кажа истината: Приятелю, слушай: Богът, когото обичам, е вътре.
Робърт Блай
Ако кажеш на хората, че говориш с Бог, те ще те помислят за религиозен, но ако кажеш, че Бог говори с теб, това е десет към едно, те ще те помислят за луд.
Робърт Фулам
Напомня ми за една стара суфи история за добър човек, на когото Бог изпълнил едно желание. Главният каза, че би искал да прави добро, без да знае за това. Господ изпълни желанието му. И тогава Бог реши, че това е толкова добра идея, че ще изпълни това желание на всички човешки същества. И така е до днес.
Робърт Фулам
Ние сме играта на боговете.
Роджър Ебърт
Съвременният човек е много по-суеверен от древноегипетския. Той е привързан към други богове. Той не им се моли и не им се покланя. Той се кланя пред тях като роб, без дори да забележи, че го принуждават да направи това.
Рудолф Щайнер
Бих искал да срещна бог. Не за да го поставям под въпрос, просто за да видя какво представлява. Казвам го, защото не знаем какво е.
Рууд Гулит
Но ако Сатана говори понякога, Бог винаги мълчи. Отговорите трябва да намерим сами.
Рьоне Баржавел
Когато бягаме от Бог, ние бягаме от всичко, което ни прави живи и свободни. Бягаме от собственото си щастие. Напускаме мястото си, където ни е мястото - близо до сърцето му.
Сали Лойд-Джоунс
Получих полза от молитвата за другите; защото като направих поръчка на Бога за тях, аз получих нещо за себе си.
Самюел Ръдърфорд
Бог е Един. Не може да има два или повече. Защото ако имаше два Бога, кой ги е създал? Трябва да е имало някой преди тях. Следователно Бог е само Един - Едно Окончателно Абсолютно Съществуване. Всичко останало е Негово проявление.
Свами Рама
Човек, който се противопоставя на съдбата е любимо зрелище на боговете.
Сергей Лукяненко
Целта на живота на човека е да се доближи до Бог!
Степан Бандера
Трябва да надминем илюзията, че парите или силата имат някакво отношение към нашето достойнство като деца на Бога.
Стив Мараболи
Животът има смисъл само в борбата. Триумфът или поражението са само в ръцете на боговете Така че да отпразнуваме борбата!
Стиви Уондър
Бог ми даде живот да продължа да правя неща, които никога не бих направил.
Стиви Уондър
Колкото повече усъвършенстваме разбирането си за Бог, за да направим концепцията правдоподобна, толкова повече тя изглежда безсмислена.
Стивън Уайнбърг
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
100
Следваща