Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 3
Вселената е мисъл на Бог.
Фридрих Шилер
Бог е единственото същество, което дори не трябва да съществува, за да царува.
Шарл Бодлер
Аз не стоя на страната на черният човек, аз не стоя на страната на белия. Аз стоя на страната на Бог.
Боб Марли
Аз не вярвам в Бог, но аз се страхувам от Него.
Габриел Гарсия Маркес
Ако Бог не беше почивал в неделя, той щеше да има време да довърши света.
Габриел Гарсия Маркес
Вашите желания като човешко животно не се превръщат в молитва само защото Бог е този, когото молите да присъствате на тях.
Даг Хамаршелд
Бог е понятие, чрез което измерваме нашата болка.
Джон Ленън
Компютрите са като старозаветните богове; много правила и никаква милост.
Джоузеф Камбъл
Мисля, че това отблъсква Бога, ако се разхождате до пурпурния цвят някъде в полето и не го забелязвате.
Алис Уокър
Не можем да създаваме децата си след нашите желания, трябва да ги имаме и да ги обичаме така, както Бог ни ги е дал.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Хората са като кучета, не като богове - колкото си по-малко откачен, толкова повече те хапят - но откачи и никога няма да бъдеш ухапан. Кучетата не се впечатляват от смирение и съжаление.
Джак Керуак
Бог прецени, че е по-добре да се извлече добро от злото, отколкото да не се допусне да съществува зло.
Августин
Красотата наистина е добър дар от Бога; но за да не го смятат добрите за голямо добро, Бог го раздава дори на нечестивите.
Августин
Не гледайте на този свят със страх и отвращение. Чувствайте се свободни да гледате в лицето на това, което ти предлагат боговете.
Морихей Уешиба
Бог ги е превърнал в реколта за нашите мечове.
Оливър Кромуел
Бог използва красива математика при създаването на света.
Пол Дирак
Ако вие говорите с Бога, това е молитва; а ако Бог говори с вас, това е шизофрения.
Томас Сас
Волята, каквато ще направи Бог, това е единствената наука, която ни дава почивка.
Франсоа дьо Малерб
Аз съм в мир с Бога; конфликтът ми е с човека.
Чарли Чаплин
Трябва да поставим под съмнение логиката на историята да имаме всезнаещ всемогъщ Бог, който създава хора с грешки и след това ги обвинява за своите грешки.
Джийн Родънбери
Всеки мисли, че Бог е на негова страна, а богатите и могъщите го знаят.
Жан Ануи
Самоубийството е начинът един човек да каже на Бог: "Не можеш да ме уволниш, защото аз напускам!"
Бил Мар
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
100
Следваща