Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 27
Трябва да сме готови да се учим един от друг, без да твърдим, че ние сами притежаваме цялата истина и че някак си имаме кът към Бога.
Дезмънд Туту
Бог не прави нищо, освен в отговор на вярващата молитва.
Джон Уесли
Да се доказваш на Бог - кощунство; да не отричаш от него - безумие.
Джузепе Мацини
Бог винаги присъства с този, който го търси.
Едгар Кейси
Не знам, дали ангелите в присъствието на Бог свирят Бах; но съм уверен, че в своят домашен кръг те свирят Моцарт.
Карл Барт
Ще умра млад, но това е все едно да целуна Бог.
Лени Брус
Имам лична линия на комуникация с Бога и ще му кажа всичко в собствената си спалня.
Мадона
Когато се съмнявате, действайте като бог.
Мадона
Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече, аз вярвам в Бога.
Алберт Айнщайн
Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.
Иисус Христос
Библейският пророк не предрича бъдещето, а свидетелства за присъствието на Бог в историята.
Николас Гомес-Давила
Против необходимостта не властват и самите богове.
Симонид
Бог се познава най-добре в това, че не го познаваме.
Августин
Изграждането на храмове от йонийския орден на Юнона, Диана, баща Бакхус и други богове от този вид ще бъде в съответствие със средната позиция, която те заемат; тъй като изграждането на такива ще бъде подходяща комбинация от строгостта на дорийския и деликатността на коринтския.
Витрувий
Религията означава да познаваме Бога и да Го обичаме.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Бог ще ни съди, господин Харис, по това, което направихме, за да облекчим страданията на нашите ближни. Не мисля, че Бог се интересува каква доктрина приемаме.
Абрахам Вергезе
Нашият век е епохата на боговете. Има много, големи и малки и те изпълниха цялата вселена. Това не винаги е било така. Силно подозирам, че някога Вселената се е справила без Богове.
Майкъл Муркок
Подобно на магьосник който трябва да докаже, че има харизмата, Бог е длъжен да докаже, че има власт.
Макс Вебер
Това е загубата на женския аналог на Бог, която причинява раната, която никога не заздравява.
Маргарет Старбърд
Цялата ни традиция ни е тренирала винаги да мислим за Бог като извън света и оформящ неговия мъртъв материал под някаква форма.
Мари-Луиз фон Франц
Когато Бог затвори една врата, той ударя друга в лицето ви.
Мариан Кийс
Имате огромни дарби, които да дадете; Бог ги изпрати с вас, когато дойдохте на тази земя. И докато вие може да ги забравите или се съмнявате, че съществуват, Бог не забравя и ще ви ги покаже. Щом вашите дарби са посветени на Неговото дело, те ще разцъфнат. Вериги, които може да са ви държали с години, ще се разпаднат. И ще се почувствате свободни. Ще научите, че духът ви е по-голям от обстоятелствата ви, веднага щом поставите духа си на първо място.
Мариам Уилямсън
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
100
Следваща