Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 23
Отначало законите са се развили от религиозни доктрини. От това следва, че те са били разпознавани само когато са изгодни за онези, които са практикували същата религия и са изглеждали равни под закрилата на същите богове. За членовете на всички останали култове не е имало нито закон, нито милост.
Леон Буржоа
Толкова голяма част от страданието на света е резултат от греховното действие или бездействие на самите нас и другите. Например хората гледат на глад и се чудят къде е Бог, но светът произвежда достатъчно храна, за да може всеки човек да има 3000 калории на ден. Нашата собствена безотговорност и егоцентризъм пречат на хората да се хранят.
Лий Стробъл
Аз съм благословен и благодаря на Бога за всеки ден за всичко, което се случва с мен.
Лил Уейн
Именно Бог ме е създал толкова красива. Ако не бях такава, то аз бих станала учителка.
Линда Еванджелиста
Вие взимате решението: кого наказа Бог?
Луис Сакър
В този свят трябва да се надявате на най-доброто, да се подготвяте за най-лошото и да приемате това, което Бог ви изпрати.
Луси Мод Монтгомъри
Не е случайно, че в древни времена много народи са използвали жрици (помислете например за гръцките Сибили), за да влязат във връзка с волята на боговете.
Мари-Луиз фон Франц
Човекът е най-лудият вид: той почита невидим Бог и унищожава видима Природа. Без да осъзнаваме, че природата, която унищожава, е Бог, който почита.
Хюбърт Рийвс
Всички уроци на историята в четири изречения: Когото боговете искат да унищожат, те му вземат ума с власт. Божиите мелници смилат бавно, но изключително на дребно. Пчелата опложда цветето, което ограбва. Когато е достатъчно тъмно, можеш да видиш звездите.
Чарлз Биард
Сигурно е правилно да се каже: съвестта е гласът на Бог.
Лудвиг Витгенщайн
Някои хора са толкова гладни, че Бог не може да се появи пред тях в друг вид, освен като хляб.
Махатма Ганди
Капитане, моята религиозна вяра ме учи да се чувствам толкова безопасно в битката, колкото и в леглото. Бог е определил времето за моята кончина. Аз нямам грижа за това, освен да бъда винаги подготвен, когато тя ме застигне. Капитане, това е начинът, по който трябва да живеят всички хора и тогава всички ще бъдат еднакво смели.
Стоунуол Джаксън
Хората биха живели доста спокойно на този свят, ако биха били напълно уверени, че няма от какво да се боят в другия; мисълта, че няма Бог, не би изплашила никого; обаче толкова много се ужасяват от мисълта, че съществува такъв Бог, какъвто ми го изобразяват!
Дени Дидро
Не съществува по-голямо разстояние от това между молещия се човек и Бог.
Иван Илич
Гледайки тези, които вярват в Бога, така ти се иска да повярваш в дявола.
Василий Ключевски
Всички богове са били безсмъртни.
Станислав Йежи Лец
Колко жестоко нещо е войната - да разделяш и унищожаваш семейства и приятели; да помрачаваш най-чистите радости и щастието, което Бог е дал на този свят; да изпълваш сърцето си с омраза, вместо с любов към ближните си и да опустошаваш красивото лице на тази прекрасна земя.
Робърт Лий
,,Бог помага само на тези, които си помагат."
Диего Марадона
Поезията е отпечатъкът, оставен от Бога в човешката глина.
Николас Гомес-Давила
Науката приближава човека до Бога.
Луи Пастьор
Да говорим се учим от хората, а да мълчим – от боговете.
Плутарх
Бог ми говори не чрез гръмотевици и земетресения, не чрез океани и звезди, а чрез Сина човешки, и говори на език, пригоден за моето несъвършено зрение и слух.
Уилям Лайън Фелпс
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
100
Следваща