Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 22
Човек е демон, човек е бог. И едното и другото е истина.
Елизабет Гилбърт
Защото само Бог знае само защо хората харесват това, което харесват и не харесват нещо друго.
Елиът Смит
На първо място трябва да се знае кой е небесният Бог, тъй като от това зависят всички останали неща.
Емануел Сведенборг
Ако имаше Бог на скръбта, той щеше да отгледа черни тежки крила, за да се издигне не за небето, а за адът.
Емил Чоран
Музиката е всичко. Самият Бог не е нищо повече от акустична халюцинация.
Емил Чоран
Хармонично същество не може да вярва в Бог. Светци, престъпници и бедняци го изстреляха, правейки го достъпен за всички нещастни хора.
Емил Чоран
Горката слугиня, която казваше, че вярва в Бог, само когато я боли зъб, кара всички богослови да се срамуват.
Емил Чоран
Всичко, което е животът в мен, ме подтиква да се откажа от Бог.
Емил Чоран
Ние заместваме Бог, доколкото можем; защото всеки бог е добър, при условие че той продължава във вечността нашето желание за решаващо уединение...
Емил Чоран
Бах: скала от сълзи, върху която се издигат нашите желания за Бог.
Емил Чоран
В системи като съвременното общество еволюцията винаги е обещание и прехвърлянето винаги е заплаха. Нито една система не осигурява гаранция за продължаваща еволюция. Предизвикателството е реално. Да го игнорираме означава да играем на зарове с всичко, което имаме. Да приемеш това не означава да играеш на Бог - това е да станеш инструмент на всяка божествена цел, която прониква във Вселената.
Ервин Ласло
Концепцията за Бог, поддържана от евреите, е по-малко причина, отколкото симптом на техния начин на разбиране и представяне на нещата.
Ерих Ауербах
В историите на Стария Завет, ... възвишеното влияние на Бог тук достига толкова дълбоко в ежедневието, че двете сфери на възвишеното и ежедневното са не само всъщност неразделени, но в основата си неразделни.
Ерих Ауербах
Бог никога не отговаря на молитвите. Хората отговарят на собствените си молитви, като знаят как да свържат и използват божествената енергия на Създателя и богоподобната сила в собствените си души.
Йехуда Бърт
Обръщам се към Бог, не като отхвърлен грешник, в отчаяние, а спокойно и тихо.
Йозеф Хайдн
Ако Бог ме беше искал иначе, щеше да ме създаде иначе.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Велики мисли и чисто сърце, това е, което трябва да поискаме от Бог.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Ако религията е познала Бога е познала нулата. Ако науката е познала природата е познала нулата. Ако изкуството е познало хармонията, ритъма, красотата е познало нулата. Ако някой е познал Абсолюта, е познал нулата.
Казимир Малевич
Западната идеология вярваше, че светът е добър, защото е създаден от Бог за шест дни и че в края на всеки ден Той поглежда работата си и казва, че е добра.
Карол Куигли
Винаги е окуражаващо и мило, когато хората казват хубави неща за моята работа, но знам, че не аз го направих тогава и не аз го правя сега. Бог живее в мен и за това винаги ще съм благодарен.
Кен Хенсли
Религиозните идеи, уж частни въпроси между човека и бога, на практика винаги са политически идеи.
Кристофър Хитчънс
Ние сме тук, за да станем велики мъже и жени и с тази цел трябва да премахнем всичко в нашата религия и философия, което има тенденция да направи човешкия ум зависим слабак. Ако искате да служите на Бога и да бъдете наистина религиозни, не коленичете пред Бога, но се научете да ходите с Бога и правете нещо осезаемо всеки ден, за да увеличите щастието на човечеството. Това е религия, която си заслужава и само такава религия може да угоди на Безкрайния.
Крисчън Ларсън
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
100
Следваща