Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 21
Мисля, че сме нещастни отчасти, защото имаме само един бог, а това е икономиката.
Джеймс Хилман
Съществуват два типа хора: първите се смеят на шегите за религията и Бога, а вторите попадат в рая.
Джими Кар
Библията не е човешката дума за Бог, а Божията дума за човека.
Джон Барт
Случайност - запасният фонд на Господ Бог.
Александър Дюма — баща
Денят пред мен е изпълнен с Бог знае какви ужаси.
Джон Кенеди Тул
Бог диша през нас толкова изцяло... толкова нежно, че почти не го усещаме... все пак това е нашето всичко.
Джон Колтрейн
Бог понякога върши работата си с лек дъжд, а не с бури.
Джон Нютън
Нашата тенденция е да бъдем силни, самодостатъчни и зависими от собствената си сила на волята, но вместо да се стараем повече, трябва да се обърнем към Бог, който е всемогъщ.
Джон Таунзенд
Как можеш да очакваш да живееш завинаги с Бог, ако го пренебрегнеш и изоставиш тук?
Джонатан Едуардс
Човек - наполовина прах, наполовина Бог.
Джордж Байрон
Все още вярвам, че музиката е един от най-великите подаръци, които Бог е дал на човека.
Джордж Майкъл
Направи го тъмно, направи го мрачно, направи го трудно, но след това, за любовта на Бога, разкажи виц.
Джос Уедън
Вярата в Бог означава да вярваш абсолютно в нещо, без никакви доказателства. Вярата в човечеството означава да вярваме абсолютно в нещо с огромно количество доказателства за противното. Ние сме истинските вярващи.
Джос Уедън
Във времето на богове и чудовища, каква е стойността на човек?
Джос Уедън
Бих казал, че 90 процента от християните нямат мироглед, с други думи възглед за света, основан на Писанието и отношения с Бог.
Джош Макдауел
Аз не вярвам в Бога, но ми липсва.
Джулиан Барнс
Следвайки стартовата линия на маратон, независимо от езика, който говорите, от Бога, на когото се покланяте, или от цвета на кожата си, всички ние сме равни. Може би светът би бил по-добро място, ако повече хора бягат.
Дийн Карнасис
Критически атеизъм - празно място в религията; не отрицание на Бог, а само отсъствие на въпрос за Бога.
Дмитрий Мережковски
Човек е бог в руини.
Дюк Елингтън
Всички неща са в противоречие, когато Бог пуска мислител на планетата.
Едит Хамилтън
Никой човек не може да бъде наречен неприятел, който има Бог и приятелството на добрите книги.
Елизабет Браунинг
Ако вярвате във вездесъщия Бог, тогава трябва да вярвате във всичко, което идва във вашия живот, човек или събитие, трябва да има нещо от Бога, за да бъде преживяно и обичано; не се мрази.
Елизабет Гаудж
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
100
Следваща