Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 2
Убий един човек - и ти ще станеш убиец. Убий милиони - и ще станеш завоевател. Убий всички - ти ще станеш Бог.
Жан Ростан
Уповавайте се на Бога, но дръжте барута си сух.
Оливър Кромуел
Хората виждат Бог всеки ден, просто не го познават.
Пърл Бейли
Бог обичал птиците и създал дърветата. Човек обичал птиците и създал клетки.
Жак Девал
Година работа над изкуствен интелект е достатъчно, да те накара да повярваш в Бог.
Алън Перлис
Жевите се посвещават на Бога, когато дяволът вече не иска да има вземане-даване с тях.
Софи Арну
Не знам дали Бог съществува, но за Неговата репутация щеше да е по-добре да не съществуваше.
Жул Ренар
Когато бях хлапе, всяка нощ се молех за ново колело. След това разбрах, че Бог не работи така, затова си откраднах колело и го помолих да ми прости.
Емо Филипс
Ако Бог е направил света перфектен механизъм, Той поне призна толкова много на нашия несъвършен интелект, че за да предскажем малки части от него, не е нужно да решаваме безброй диференциални уравнения, а можем да използваме зар със справедлив успех.
Макс Борн
Аз не познавам нито един американски джентълмен. Да ме прости Бог, че употребих тези две думи заедно.
Чарлз Дикенс
Авторът в неговото творчество, подобно на Бог във Вселената, трябва да присъства навсякъде, но никъде да не се вижда.
Гюстав Флобер
Бог не умира в деня, когато престанем да вярваме в лично божество, но умираме в деня, когато животът ни престане да бъде осветен от постоянното сияние, обновяващо се ежедневно, от чудо, чийто източник е извън всякаква причина.
Даг Хамаршелд
Този, който намира удоволствие в самотата или е див звяр, или е Бог!
Аристотел
Бог ни е дал памет, за да виждаме рози през декември.
Джеймс Матю Бари
Не отричам, че жените са глупави. Бог все пак ги е направил да приличат на мъжете.
Джордж Елиът
Благодаря на Бога за това, че аз винаги желая повече, от колкото мога да достигна.
Микеланджело
Бог направи Канада една от онези нации, които не могат да бъдат завладени и не могат да бъдат унищожени, освен от самите себе си.
Норман Ейнджъл
Бог е бил изобретен за обяснение на чудесата. Него вечно го изобретяват за обяснение на тези неща, които ние не разбираме.
Ричард Файнман
Има два типа хора: тези, които казват на Бог "Да бъде Твоята воля!" и тези, на които Бог казва "Добре, тогава, да бъде по твоему!".
Клайв Стейпълс Луис
Винаги помни, че природата не е Бог, човекът не е машина, а хипотезата не е факт.
Дени Дидро
Честният Бог е най-благородното дело на човека.
Робърт Ингерсол
Ако на Бог му се случи да опита ЛСД, би ли видял той хора?
Стивън Райт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
100
Следваща