Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 17
Ние всички рекламираме, през цялото време. Ако искате да продадете колата си, какво правите? Вие го почиствате и полирате и го правите възможно най-добре. Някои хора пекат хляб, когато се опитват да продадат къщата си, защото миризмата добавя приятелско усещане. Дори свещеникът с цялата си жар рекламира Бог. Всички продават.
Пол Арден
Аз съм родена романтичка. Романтизирам всичко в живота си. Бог ни е дал един живот. Трябва да го защитим. Затова не винаги е добре да сме практични и да следваме логиката.
Рани Мукерджи
Вярвам в Бог, което означава, че съм отворен към някои абсурдни възможности. Но разбирам силата на тази вяра и разбирам метафората на тази вяра.
Реза Аслан
Една картина е завършена, когато има сенките на бог.
Рембранд
Ако има бог, защо ме направи атеист? Това беше първата му грешка. Е, говорещата змия беше първата му грешка.
Рики Джървейс
Боговете обичат да наблюдават това, как великите хора се борят с лишенията.
Робърт Бъртън
Католическото богословие вярва, че Бог е дал свободна воля на човека, а вие не можете да дадете на някого свободна воля и след това да изпратите пиеса от кулоарите.
Роджър Ебърт
Проблемът да бъдете сигурни, че Бог е на ваша страна е, че не можете да промените мнението си, защото Бог е сигурен, че няма да промени Неговото.
Роджър Ебърт
Какъв смисъл има светът? Къде беше Бог, Кървавият глупак? Нямаше ли представа за справедливо и несправедливо? Не можа ли Той да прочете обикновен баланс? Той щеше да бъде уволнен отдавна, ако управляваше корпорация, нещата, които той позволи да се случат...
Рохинтън Мистри
Моля се на Бог никога повече да не намеря волята си. О, дано Христос подчини моята воля на Неговата и я потъпче под краката Си.
Самюел Ръдърфорд
Мислете, че не е трудно, ако не получите волята си, нито удоволствията си в този живот; Бог ще ви накара да се радвате на нищо друго освен на самия него.
Самюел Ръдърфорд
Не ни остава нищо друго, освен да видим как можем да бъдем одобрени от Него и как можем да прехвърлим тежестта на слабите си души в правенето на добро върху Него, който е Бог всемогъщ.
Самюел Ръдърфорд
Бог е свиреп във Старият Завет и обаятелен в Новия - доктор Джекил и мистър Хайд в свещен роман.
Марк Твен
Ние казваме да запазите промяната си, ние ще запазим нашия Бог, нашите оръжия, нашата конституция.
Сара Пейлин
Бог е пълен. Той е самостоятелен. Той е вечно удовлетворение.
Свами Шивананда
- Подозирам, че напитката те е направила импулсивен. - Пиенето ме кара да виждам смешно; боговете ме направиха импулсивен.
Скот Линч
Само проклетите богове глупаци умират за линии, начертани на карти.
Скот Линч
Всяко решение, което вземам, го основавам на себе си и единственият, на когото трябва да се обяснявам е Бог.
Соланж Ноулс
Те щяха да гледат на войната, на червеното животно - войната, набъбналия в кръвта бог. И те бяха дълбоко погълнати от този марш.
Стивън Крейн
Науката не прави невъзможно да вярваме в Бог, а просто прави възможно да не вярваме в Бог.
Стивън Уайнбърг
Ако Бог искаше свят, изпълнен със светци, Той никога не би създал юношеството.
Сюзан Бет Пфефър
Всяка роза е автограф от ръката на Всемогъщият Бог.
Теодор Паркър
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
100
Следваща