Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бог" - страница 16
Ако Бог е създал всичко, оттук следва, че той даже е създал доброто и злото включително това, което се счита за греховна природа на човек.
Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад
Ако допуснем съществуването на Бог, то всичко говори за това, че той ме ненавижда.
Мат Грьонинг
Лесно е да си религиозен, когато религията е на мода; но това е доказателство за силна вяра и решителност да плуваш срещу поток към небето и да се явиш за Бога, когато никой друг не се явява вместо Него.
Матю Хенри
Страхът от Бога, който царува в сърцето, е красотата на душата.
Матю Хенри
Не вярвайте в Бог. Обичайте света такъв, какъвто е.
Мелина Маркета
Човекът е създаден с единствената цел да се радва в Бог и да извлича удоволствие от великолепието на Неговото присъствие; защото това е истинската радост и най-голямото удоволствие, което може да се намери.
Моше Хаим Луцато Рамхал
Някой, който решително се опитва да покаже на Бог колко добър е той или тя, има вероятност да се превърне в непоносим измамник.
Н. Т. Райт
Бог е все по-отдалечаващ се джоб на научното невежество.
Нийл Деграс Тайсън
Бог променя външния си вид всяка секунда. Благословен е човекът, който може да го разпознае във всичките му маскировки.
Никос Казандзакис
Истината е, че всички ние сме едно, че всички заедно създаваме бог, този бог не е прародител на човека, а негов потомък.
Никос Казандзакис
Започнах да си мисля, че може би Бог е това, в което вярваш, защото трябва да почувстваш, че не си сам. Може би Бог е просто онази част от вас, която винаги е била там и винаги е силна, дори когато вие не сте били.
Огастин Бъроуз
Боже, чувствах се сигурен, нямаше нищо против, че не стиснах ръцете си, за да се моля. Бях небрежен, но бях искрен. Знаех, че Бог съществува като правилния отговор в гърдите ми.
Огастин Бъроуз
Ако искате да промените хората, като говорите за Бог, тогава има само един начин: вместо да учите Бог, трябва да живеете Бог. Защото: "преподаването" на Бог е немислимо по друг начин, освен по начина, по който бихте преподавали любов или поезия. Вие учите на любов само чрез любов, поезия само чрез писане на поезия, вяра в Бог само чрез заразителен начин на доверие.
Ойген Древерман
За да се разбирате с Бога, помислете за последствията от вашето поведение.
Октавия Е. Бътлър
На моите години видях, че хората трябва да са свои собствени богове и да правят собствено добро състояние. Лошото ще дойде или няма да дойде така или иначе.
Октавия Е. Бътлър
Ти не принадлежиш нито на Бог, нито на държавата, нито на мен. Ти принадлежиш на себе си и на никой друг.
Ориана Фалачи
Даже боговете понякога грешат.
Пабло Ескобар
Прочетете малко. Медитирайте повече. Мислете за Бог през цялото време.
Парамаханса Йогананда
Не се страхувайте от нищо. Да не мразиш никого, да даваш любов на всички, да чувстваш любовта на Бога, да виждаш присъствието Му във всеки и да имаш само едно желание – за Неговото постоянно присъствие в храма на твоето съзнание – това е начинът да живееш в този свят.
Парамаханса Йогананда
Докато вярваме в сърцето си, че капацитетът ни е ограничен и ставаме тревожни и нещастни, нямаме вяра. Който наистина се доверява на Бог, няма право да се тревожи за каквото и да било.
Парамаханса Йогананда
Истинската основа на религията не е вярата, а интуитивният опит. Интуицията е силата на душата да познава Бога. За да разбере какво всъщност е религията, човек трябва да познава Бог.
Парамаханса Йогананда
Цялата вселена е Божият космически филм и че индивидите са просто актьори в божествената пиеса, които сменят ролите си чрез прераждане; Дълбокото страдание на човечеството се корени в твърде тясното идентифициране с текущата си роля, а не с режисьора на филма или Бог.
Парамаханса Йогананда
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
100
Следваща